Maden Çöktü Çok Sayıda İşçi Toprak Altında Kaldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir altın madeninde meydana gelen göçük sebebiyle çok sayıda işçi toprak altında kaldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold altın madeninde siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü.

İlk belirlemelere göre, çok sayıda işçinin toprak altında kaldığı öne sürüldü. Ekipler bölgeye sevk edildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, göçükle ilgili yaptığı açıklamasında AFAD ve UMKE ekiplerinin olay yerine hareket ettiğini açıkladı. Aydoğdu, açıklamasının devamında toprak altında kalanlar olduğunu ifade ederek, madende ise göçük olmadığını belirtti.

Aydoğdu'nun açıklaması şu şekilde:

'Maden ocağının dışında toprak kayması sonucu. Madende göçük yok. İşçilerimizden toprak altında kalanların ihbarını aldık. Sayı tam net değil. AFAD, UMKE, arama kurtarma ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün arkadaşlarımız burada. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatıyla hepimiz bu olaya sahip çıktık. Toprak altında kaç vatandaşımızın kaldığını, sonucun ne olduğunu ara ara paylaşacağım. Hassas bir konu. Biz olayın olduğu yerdeyiz.'

Anagold Madencilik ve SSR Mining şirketlerinin faaliyet yürüttüğü bu maden sahası daha önce siyanür sızması iddialarıyla da gündeme gelmişti

ADALET BAKANI DURUM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI


Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü.

Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum.

BAKAN YERLİKAYA: 9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR!


İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada, '9 kişiye ulaşılamıyor. 400 personelle arama yapılıyor.' ifadelerini kullandı.

 

detaylar geliyor..

Bakmadan Geçme