Malatya'da 4,4 Büyüklüğünde Deprem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Pütürge'de 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun'

Türkiye'de son bir ayda ülkenin farklı noktalarında arka arkaya meydana gelen depremler korku ve paniğe neden oluyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği 6 Şubat depreminden büyük yara alan Malatya'da Pütürge ilçesinde 4,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem vatandaşları korkuttu.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 4,4 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Yerin 9,6 km derinliğinde meydana gelen deprem ilçede kısa süreli paniğe neden olurken sarsıntı başta Malatya olmak üzere yakın illerde de hissedildi.


Olumsuz Bir Durum Yok

Pütürge'deki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Yerlikaya, “Pütürge'de 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

Hasarlı Yapılardan Uzak Durun

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı da tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, şuan için olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Yazıcı, artçı depremlerin devam ettiğini de belirterek özellikle ağır hasarlı yapılarak uzak durulması noktasında vatandaşları uyardı.

Bakmadan Geçme