Marmara'da Batan Gemiden Çıkartılan Cansız Bedenin Kimliği Belirlendi

Marmara denizinde batan Geminin enkazında bir personelin cesedine ulaşılmıştı. Batan Gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'a ait olduğu belirlendi.

'Deniz Kuvvetleri'miz tarafından Batuhan-A isimli kargo gemisinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. TCG Akın'da görevli dalgıçlarımız tarafından iki dalış yapılarak kargo gemisinde görevli bir personelin naaşı su yüzeyine çıkartıldı ve Sahil Güvenlik birimlerine teslim edildi. Deniz Kuvvetleri'miz tarafından arama kurtarma çalışmalarına akşam da devam edilecek.'

VALİ DEMİRTAŞ: BİR KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Geminin enkazında bir personelin cesedine ulaşıldığını belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede çalışmalara devam edildiğini söyledi.

 Gemide aşçılık yapan  Zeynep Kılınç'ın cansız Bedenine Ulaşılmıştı

 

Kıyıdan 4 mil açıkta batan geminin enkazından çıkarılan ceset, ekipler tarafından Karacabey Kurşunlu Limanı'na getirildi.

Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'a ait olduğu belirlendi.

Çalışmaların Kılınç'ın cansız bedeninin bulunduğu bölgede sürdüğünü belirten Vali Demirtaş, dalgıçların bir alt katta da tarama yapacaklarını ifade etti.

Vali Demirtaş, koşulların uygun olması halinde bugün bir dalış daha yapılacağını dile getirerek, yeterli dalış personeline sahip olduklarını sözlerine ekledi.

ZEYNEP KILINÇ, ADANA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Kılınç'ın cenazesi otopsinin ardından uçakla İstanbul'a, oradan da Adana'ya gönderilecek. Cenaze, Karataş ilçesi Adalı Köyü'nde toprağa verilecek.

3 YILDIR GEMİLERDE ÇALIŞIYORMUŞ

Evlenip boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenilen Kılınç'ın, 3 yıldır gemilerde çalıştığı belirtildi. Kılınç'ın aşçılığın yanı sıra gemideki birçok işe de yardım ettiği öğrenildi.

KAYIP DENİZCİ SON ANLARINI GÖRÜNTÜLEDİ

Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin mürettebatından Hüseyin Tutuk'un, batmadan kısa süre önce çektiği görüntülerde geminin suyla dolduğu görülüyor.

Tutuk'un, eşine gönderdiği videoda, batmak üzere olan gemiye dolan suyu göstererek, 'Allah'ım sen yardım et ya Rabbi, gemi batıyor. 5'inci, 6'ncı elbisem gece 01.00'den bu yana. 6 saattir aynı yerdeyiz.' dediği duyuluyor.


NE OLMUŞTU?

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki 'Batuhan A' adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı.

'Batuhan A'nın 6 kişilik mürettebatı için çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, geminin battığı bölgede boş can salı bulunmuştu.

Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenmişti. Geminin batmasıyla ilgili Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığınca adli, Bursa Valiliğince de idari soruşturma başlatılmıştı.

Bakmadan Geçme