Mehmed Fetihler Sultanı Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

İstanbul'un Fethinin anlatıldığı "Mehmed Fetihler Sultanı" Dizisi yakında TRT1'de başlayacak. Dizinin başrol oyuncusu kim_ Fatih Sultan Mehmed'i kim oynayacak? dizi nerede çekiliyor, dizinin yapımcısı kim gibi sorular merak konusu oldu.

TRT1 yeni bir projeye imza atıyor. TRT1'in yayınladığı fragmanda Osmanlı tarihinin büyük padişahlarından Fatih Sultan Mehmed'in hayatının anlatılacağı Mehmed Fetihler Sultanı dizisi izleyicilerin ilgisini çekti.

TRT Genel Müdürü Sobacı'nın "Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş o güzel komutanın hikayesi" mesajıyla fragmanını paylaştığı "Mehmed: Fetihler Sultanı" yakında TRT 1'de.

DİZİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Dizinin yurt dışı çekimleri İran'da Nour Cinema City Platosu'nda yapıldı. Hollywood tasarımcıları tarafından inşa edilen ve İranlı yönetmen Mejid Mejidi'nin Hz. Muhammed'in hayatını beyaz perdeye aktardığı plato, "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi için özel olarak yeniden tasarlandı.

Ghassan Mesud Ebu Eyyübel Ensari'yi Oynaycak

Projede Fatih Sultan Mehmed'in yaşamına paralel giden bir hikaye ile İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp el Ensari'nin de hayatının önemli aşamaları işlenecek. Eyüp el Ensari karakteri için dünyaca ünlü yıldız Ghassan Mesud kamera karşısına geçti.

"Cennetin Krallığı" ve "Karayip Korsanları" gibi başarılı yapımlarda yer alan Ghassan Mesud'a, İran ve ABD'den getirilen özel bir makyaj ekibi eşlik etti.

DİZİNİN YÖNETMENİ ŞAFAK BAL

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin'in, yönetmenliğini Şafak Bal'ın üstlendiği dizinin Türkiye çekimleri de başladı.

Mehmet fetihler sultanı oyuncuları kimdir?

Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimlerin bulunduğu "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi yakında TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

FATİH SULTAN MEHMED'İ KİM OYNAYACAK?

Dizi hakkında çok fazla detaylı bilgi olmamakla birlikte çekim ekibi ve kadro dizi için çok ciddi yatırımlar yapıldığını ortaya koyuyor. Birçok yabancı oyuncunun ro lalacağı dizi de Fatih Sultan Mehmed rolünün kim tarafından canlandırılacağı

DİZİ NE ZAMAN YAYINA BAŞLAYACAK?

Dizinin çekimlerinin devam ettiği, Şubat ayının ilk haftasından sonra yayınlanmaya başlayacağı belirtildi.

Dizinin ilk fragmanında Selahaddin Eyyübi'nin Peygamber Efendimizin müjdesini halka aktardığı hendek savaşı hazırlıklarının yapıldığı anın canladırıldığı bir sahne yer alıyor.

MEHMED FETİHLER SULTANI FRAGMAN İZLE

Bakmadan Geçme