Meral Akşener Siyasetten Çekiliyor mu?

Gazeteci İsmail Küçükkaya, gerçekleştirdiği program yayınında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in siyasetten çekileceğini söyledi.

Siyasete 1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden İzmit Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak giren ve o tarihten sonra sürekli aktif siyaset içerisinde yer alan 2017 yılında da şuan genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener'in siyaseti bırakacağı iddia edildi.

Gazeteci İsmail Küçükkkaya, yapmış olduğum program yayınında Meral Akşener'i çok iyi tanıdığını ve 31 Mart Yerel Seçimleriyle birlikte siyasetten tamamen çekileceğini söyledi.

Akşener'in 1 Nisan'ı beklemeden 31 Mart akşamı itibariyle partisinin genel başkanlığından istifa ederek siyaseti bırakma kararı alacağını iddia eden Küçükkaya, 'Ben burada bir iddiayı dile getirebilirim. 1 Nisan'dan itibaren Meral Akşener'in olmayacağını düşünüyorum. 1 Nisan tarihinden itibaren Meral Hanım siyaset sahnesinden çekilecektir. Bu da benim tahminim. Ben kendisini 30 yıldır takip ediyorum. Ben muhabirdim o da Doğru Yol Partisi'nde görevliydi. Sonra İçişleri Bakanı oldu vesaire. Ben 1 Nisan itibariyle hatta 31 Mart'ta ayrılacağını ve bir daha siyasete veda edeceğini düşünüyorum Meral Akşener'in.' ifadelerine yer verdi.

1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ile 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükûmetinde içişleri bakanı olarak görev yaptı. Milli Savunma Komisyonu ile İçişleri Komisyonu üyelikleri yaptı. 4 Temmuz 2001 tarihinde DYP'den istifa ederek, 3 Kasım 2001 tarihinde MHP'ye katıldı. 19 Kasım 2006 tarihli MHP 8. Olağan Büyük Kurultayında MYK üyeliğine seçilen Akşener, 2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi. 2017'de MHP'den istifa etti ve İYİ Parti'yi kurdu.

Bakmadan Geçme