Merih Demiral Olayı Büyüyor! Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

Türkiye'nin dün Almanya'nın Ankara'daki büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırmasının ardından bir hamle de Almanya'dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Merih Demiral'ın yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırdı.

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada Merih Demiral'ın gol sevinci dünya gündemine oturdu. UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlatırken olayla ilgili hemen hergün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Yaşanan olaylar Türkiye'nin galibiyet sevincini kursağında bırakmış durumda.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenip çeyrek finale yükselirken, maçta 2 gol atan Merih Demiral'ın gol sevinci gecenin en dikkat çeken detayı oldu. Bozkurt işareti yapan Demiral, "Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim" ifadelerini kullandı.

ALMAN BAKAN UEFA'DAN YAPTIRIM İSTEDİ

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istedi ve milli futbolcumuz hakkında soruşturma başlatıldı. UEFA'dan yapılan açıklamada, "Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır." denildi.

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİYİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞIRDI

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in şikayeti üzerine gelişen olayların ardından Almanya'nın Ankara'daki büyükelçisi, izahat yapmak üzere Dışileri Bakanlığına çağrıldı.

Gelişme dünya kamuyunda geniş yankı uyandırırken Almanya'dan cevap gecikmedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Merih Demiral'ın gol sevinci nedeniyle Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'i bakanlığa çağırdı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme