Mert Demir Serenay Sarıkaya ile sevgili mi? Mert Demir kimdir?

Serenay Sarıkaya gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Şarkıcı Mert Demir ile ilişkileri mi var? Uzun zamandır bu konu merak ediliyordu. Ateşe düştüm şarkısıyla gündem olan Mert Demir kim?

Bugüne kadar birçok programda şarkılar seslendiren Sarıkaya'nın Ateşe Düştüm şarkısında yer aldığını söyleyen birçok kişi çıkmıştı ortaya. Ayrıca ikilinin yakın çevrelerine ilişkileriyle ilgili net bir şey söylemedikleri 'Birbirimizi tanıma aşamasındayız' dedikleri de iddia edilmişti.

TV100'den Onur Üçkarışoğlu'nun aktardığına göre, Seranay Sarıkaya Ateşe Düştüm şarkısında vokal yaptığını “Şarkıda vokal yapan benim evet” sözleriyle doğruladı.

"Aşk iddialarına ne cevap verirsiniz?" sorusunun yanıtı ise "Durun bakalım" oldu.

Mert Demir kimdir?

Mert Demir, 26 Aralık 1993 tarihinde İstanbul'da doğdu. Çocuk yaşlardan beri müzikle ilgilenen Demir, O Ses Türkiye yarışmasına katıldıktan sonra profesyonel müzik hayatına başladı. FadeOut Müzik ile anlaşan Demir, birçok tekli, EP ve albüm yayınladı. Melike Şahin ve Mabel Matiz gibi sanatçılarla düet yapan Demir, Türkçe alternatif müziğin aranan taze kanı oldu.

O Ses Türkiye'ye mi katıldı?

Mert Demir, 14-15 yaşlarında lisenin ilk yıllarında iken müzik yarışmasında gitar çalan birinin aranıyor bu dönemde henüz gitar çalmayı bilmeyen Mert Demir, annesinin aldığı gitar ile çalmaya başlıyor. Bu dönemde müziğe ilgisi artıyor ve lise yılları boyunca müzikle ilgilenmeye başlıyor.

2011 yılında O Ses Türkiye yarışmasının ilk sezonuna katıldı. Fakat kimse kimseyi döndürmeyi başaramadı ve ilk turda elendi2 Lise son sınıfta yurt dışına gidip müzik eğitimi almayı planlarken, henüz 19 yaşındayken tekrar başvurduğu ses yarışması O Ses Türkiye'den teklif geldi. Planlarını erteleyip yarışmaya katıldı. Yarışmaya Stevie Wonder'ın “Isn't She Lovely” parçasını seslendirdi ve tüm jürileri döndürmeyi başardı3 Gökhan Özoğuz'u seçen Mert Demir, yarışmada tanıştığı Athena'nın menajeri Seçil Atan aracılığıyla, o zamanlar yeni kurulmakta olan FadeOut Studio'da çalışmaya başladığında yarışmada daha ikinci performansını bile sergilememişti.

Kariyeri ve Albümleri

Mert Demir, 2017 yılında FadeOut Müzik ile anlaşarak profesyonel kariyerine başladı. Aynı yılın son aylarında söz-müzik ve düzenlemesini yaptığı Uyan adlı ilk teklisini yayınladı1 5 Nisan 2019 tarihinde Bak Kollarım Burada adlı ilk albümü yayınladı. Albümden “Karakış” adlı parçayı yayınladı2 COVID-19 pandemisi döneminde birçok tekli yayınladı. 18 Kasım 2020'de Kimim Lan Ben?, Part 1 bir hafta sonra ise Kimim Lan Ben?, Part 2 adlı iki EP yayınladı3 2 Nisan 2021 tarihinde bu EP albümlerde yer alan ve yeni parçaların olduğu yirmi bir şarkılık Kimim Lan Ben? adlı ikinci albümünü yayınladı.

Müzik Hayatı

Mert Demir, müzik kariyeri boyunca birçok sanatçıyla düet yaptı. Eylül 2021'de Melike Şahin ile birlikte yayınladığı “Pusulam Rüzgar” adlı tekliyle büyük beğeni topladı5 Kasım 2022 tarihinde Mabel Matiz ile birlikte yayınladığı “Antidepresan” teklisiyle dönemin en çok dinlenen parçalarından birisi oldu. Mert Demir, ayrıca Türkiye'nin en prestijli müzik ödüllerinden biri olan Altın Kelebek Ödülleri'nde 2021 yılında En İyi Çıkış Yapan Sanatçı, 2022 yılında ise En İyi Erkek Sanatçı ödüllerini kazandı.

Bakmadan Geçme