Meteoroloji'den 3 İle Turuncu ve 4 İle Sarı Kodlu Uyarı! 2 Ekim 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre 2-6 Ekim 2024 tarihlerine ait hava tahmin raporlarını sizler için derledik.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Sivas ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 3 ila 5 artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların ilk saatlerde Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TURUNCU KODLA UYARILAN İLLER: Zonguldak, Bartın ve Kastamonu

SARI KODLA UYARILAN İLLER: Bolu, Sinop, Düzce ve Karabük

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

2 EKİM 2024 ÇARŞAMBA

3 EKİM 2024 PERŞEMBE

4 EKİM 2024 CUMA

5 EKİM 2024 CUMARTESİ

6 EKİM 2024 PAZAR

Bakmadan Geçme