MHP'nin Bolu Belediye Başkan Adayı Kim Olacak?

Cumhur İttifakı'nda yerel seçim çalışmaları hız kazanmaya başladı. Yerel seçimlerde ittifak formüllerini çalışan AK Parti ve MHP'de ilk anlaşılan ve MHP'ye bırakılan yerin Bolu olduğu belirtildi. Açıklama sonrasında birçok kişi MHP'nin Bolu Belediye Başkan Adayının kim olacağını araştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki son görüşmede hangi illerde nasıl bir iş birliği yapılacağı konusunda anlaşma sağlanmıştı. Bu görüşmede, 2019 seçimlerinde ayrı ayrı aday çıkardıkları için muhalefetin kazandığı il belediyelerinde, aynı sonuçla karşı karşıya kalınmaması için, iş birliği yapılması kararlaştırılmıştı. Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşmesinden sonra iki partinin kurmayları illeri belirleme konusunda çalışmalarına devam ederken bu kapsamda Ak Parti'nin muhalefetin elindeki Bolu'da seçime girmeyerek MHP'nin adayına destek verecek. Diğer iller için ise görüşmeler sürüyor.


Türkiye gazetesinin haberine göre; bu kapsamda, iki partinin kurmaylarının yaptığı çalışmalarda, 30 büyükşehir ile ilçelerinde nasıl bir iş birliği yapılacağı konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca 30 civarında il belediyesinde iş birliği yapılması, 20'den fazla il belediyesi için de AK Parti ve MHP'nin ayrı aday çıkarması kararlaştırıldı.

AK PARTİ BOLU'YU MHP'YE BIRAKIYOR


AK Parti kurmayları "Bir ilde muhalefetin oy oranı düşükse, bir varlık gösteremiyorlarsa buralarda MHP-AK Parti ayrı aday çıkaracak, iş birliği yapmaya gerek kalmayacak. 20-25 arası ilde AK Parti ve MHP olarak yarışacağımız görünüyor" dedi. Ayrıca şu anda CHP'nin elinde olan Bolu'da ise MHP'nin adayı ile seçime girilebileceği değerlendirmesi yapılıyor.

MHP'NİN BOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu belediyesi için aday koyacağı ismi henüz resmi olarak açıklamadı. Başkanlık için ismi geçenler arasında İl Başkanı İlhan Durak bulunurken önceki dönem AK Parti'den aday olan ve yüzde 44 oy alan Fatih Metin'in bu kez MHP'den aday olabileceği de iddialar arasında.

Ayrıca Bolu Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan İmdat Aslan'ın da ismi ön plana çıkmıştı. Aslan yaklaşık 2 ay önce aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Bakmadan Geçme