Miraç Kandili Dualarla İdrak Edildi

Türkiye'nin birçok camisinde Miraç Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi.

Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, Türkiye'nin birçok camisi'nde düzenlenen programlarla idrak edildi.
Kahramanmaraş 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü ile aynı güne gelen Miraç Kandili'nde depremzede vatandaşlar, Abdülhamit Han Camii'ne akın etti.

Bu sene asrın felaketiyle aynı güne denk gelen Miraç Kandili için Kahramanmaraşlı depremzedeler Abdülhamit Han Cami'ne akın etti. Caminin alt ve üst katları tamamen dolarken vatandaşlar yatsı namazını bahçede eda etti. Miraç Kandili dualarla idrak edilip eller semaya açıldı.
Beştepe Millet Camisi'nde Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programda, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camisi'nde akşam namazının ardından kandil programı düzenlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ile tüm şehitler için dua edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul İl Müftülüğünce, Eminönü'ndeki Yeni Camii'de Miraç Kandili programı düzenlendi.

Kılınan akşam namazının ardından başlayan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, ilahiler söylendi, dualar edildi.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, vaazında, bir yıl önce ülkenin neredeyse üçte birine tekabül eden şehirlerin 'asrın felaketi' denilen büyük bir afetle karşı karşıya geldiğini söyledi.

Bu yılın bir anlamda hüzün, keder ve acıyla dolu bir yıl olduğunu belirten Arpaguş, 'Cenabıhak ülkemize, milletimize bir daha böyle felaketler göstermesin.' dedi.

Bakmadan Geçme