Mustafa Destici ile Ümit Özdağ Arasındaki Milliyetçilik Tartışması Alevleniyor

Mustafa Destici ile Ümit Özdağ arasında başlayan milliyetçilik tartışması giderek alevleniyor. İki tarafından karşılıklı açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki milliyetçilik tartışması giderek büyüyor.

Her iki lider de sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla birbirine cevap verirken tartışmanın alevi yükselmeye başladı.

Mustafa Desticisi'nin, "Ümit Özdağ hiçbir zaman milliyetçi daire içerisinde değildi. 80 döneminde biz hep ocaklardaydık, onu hiç görmedim" sözlerine sinirlenen Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Destici'ye çok sert karşılık vermişti.

DESTİCİ BİR UTANMAZDIR

Özdağ, yaptığı açıklamada, "Ümit Özdağ hiç bir zaman milliyetçi camia içinde olmadı demek utanmazlıktır: Mustafa Destici bir utanmazdır. Ama Adam diğer açıklamasında haklı. Ben 1980'lerin başında ocaklarda değildim. Yurtdışında üniversite tahsili yapıyordum. Benim ocaklarda olduğum dönemde sen Mustafa suya gu diyordun. 1980'lerin sonunda muhtemelen okumayı sevmediğin için Yeni Düşünce ve Bizim Ocak'ta yazdıklarımı okumamışsındır. Ülkü Ocakları genel merkezinde benim ders verdiğim özel eğitim grubunda olmadığın için karşılaşmadık.

BENİ MAKAM ARACIN İLE GÖTÜRDÜN

İlk karşılaşmamız benden BBP'nin bir teşkilatına konferans vermemi istemen ve beni konferansa makam aracın ile götürmen ile oldu.
Ama mesele birbirimizi ne zaman gördüğümüz değil. Senin İstiklal Harbimize karşı çıkmış, İngilizlerin yanında durmuş ve sonuçta asılmış bir adamın İskilipli Atıf'ın mezarını ziyaret etmendir." şeklindeki ifadelerine desticiden aynı sertlikte cevap geldi.

İFTİRA VE HAKARETE SESSİZ KALMAM

Mustafa Destici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Özdağ'a cevap verdi.

"Siyasete girdikten sonra, sadece milliyetçilere ve milliyetçi kuruluşlara hakaretleriyle haber olan, geçmişte birlikte çalıştıkları tarafından siyasetteki 'görev'inin bu olduğu sıklıkla ifade edilen son noktada Türk milliyetçilerinin birlikteliklerinin engellerinden biri haline gelmiş biriyle tartışmaya girmek istemezdim. Lâkin iftira ve hakarete sessiz kalacak değilim" diyen destici açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ÜMİT ÖZDAĞ ÜLKÜCÜ HAREKETİN HİÇBİR YERİNDE OLMADI

"Herkese istediği dilden cevap verecek sözümüz de, gücümüz de var. Dünümüzde ve bugünümüzde bu tür iftira ve ithamlara cevap vermemize engel olacak lekeler de bulunmuyor elhamdulillah. Ümit Özdağ 12 Eylül öncesinde ve sonrasında Ülkücü Hareket'in hiçbir yerinde olmamıştır. Teşkilatların ve verdiğimiz mücadelenin herhangi bir yerinde, kendisini görmedim, görene de rastlamadım.

Merhum Muzaffer Özdağ'ın kişiliğinden bağımsız olarak, Muzaffer Özdağ'ın da 70'li yıllardan vefatına kadar MHP'yle, Ülkücü Hareket'le ve Rahmetli Alparslan Türkeş'le bir bağının kalmadığı, camiadaki herkesin bildiği bir gerçektir. Tarih tartışmaları bizim işimiz değil. Resmi kayıtlarda ve muteber kaynaklarda İskilipli Atıf Hoca'nın Şapka Kanunu öncesinde yazdığı risale nedeniyle 1926'da idam edildiği yazar.
Açıklananların dışında bir bilgi ve belge ortaya çıkarsa ona göre davranırız.

MİLLİ MÜCADELE HER YÖNÜYLE BİZİMDİR

Bugün, İslam'a düşmanlık etmek için bahane arayanlar, ülkede yaşanan her olayı inançlarımıza saldırmak için malzeme yapanlar, Milli Mücadelenin ve Cumhuriyetin kuruluş döneminin çetin şartlarında idam edilmiş bir mazlumun mezarı üzerinde kendileri gibi tepinmemizi beklemesinler. Cumhuriyet'in varsa hatalarına da sahip çıkacak kadar devletimize, ülkemize ve milletimize bağlıyız. Ancak ahlaklı olmak zorundayız. Mensup olduğumuz davaya ve inançlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Türk İslam Ülküsü'nün neferleriyiz. Davamızdan da ülkemizden de kalbimizden de Türklüğün ve İslam'ın silinmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemize, milletimize, şehitlerimize duyduğumuz sorumlulukla görev yapıyoruz. Şehitlerimizin hayatlarını feda ettiği mukaddesatımıza savaş açanları ifşa edeceğiz, yan yana gelmeyeceğiz, mücadele etmeye devam edeceğiz."

MUHABİR

Bakmadan Geçme