Necmettin Erbakan Vefat Yıl Dönümünde Anıldı

Saadet Partisi tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Milli Görüş Belediyeciliği Başkan Adayları Tanıtım Programı gerçekleştirildi. Programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu 31 Mart Seçimlerine yönelik de konuştu.

Saadet Partisi, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için İstanbul ilçelerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Programda konuşan Karamollaoğlu, 'Bir mahalli seçime gidiyoruz. Türkiye'nin geneliyle ilgili seçimler yapıldı. Biz bir ittifakla seçime gitmiştik. O ittifakın temel gerekçesi bu sisteminin değişmesiydi. Bu sistem değişmediği müddetçe Türkiye'ye demokrasi kamil manada kabul görmeyecekti. Bunun için bazı adımlar attık.

Ama kazanma ihtimali çok yüksek gözükmesine rağmen çok az bir oy farkıyla cumhurbaşkanlığı kaybedildi. Şimdi normal döneme denk geldik. Şartlarımıza döndük. İttifak belli bir maksatla yapıldığı için artık bundan sonra böyle bir ittifak söz konusu değil. Bundan dolayı biz ülkemizin her vilayetlerinde hem ilçelerinde kendi belediye başkan adaylarımızı gösteriyoruz' diye konuştu.

Saadet Partisi, 'Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Milli Görüş Belediyeciliği Başkan Adayları Tanıtım Programı'nda İstanbul'un 39 ilçesindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Erbakan'ın vefatının 13'üncü yılında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İstanbul Milletvekilleri Mustafa Kaya ile Bülent Kaya, açıklanan ilçelerin belediye başkan adayları, genel başkan yardımcıları, genel idare kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

'Erbakan'ı Anma Haftası' etkinlikleri ile 'Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Belediyeciliği' ilişkisiyle düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladıktan sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ını anmak için video gösterimi yapıldı. Program sonunda ise 39 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı. Toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.

Bakmadan Geçme