Netanyahu'dan Lübnanlılara Küstah Çağrı! Evinizi Terk Edin

Lübnan Sağlık Bakanlığı İsrail'in bu sabahki saldırılarında toplam 356 kişi öldü, 1.246 kişi yaralandığını açıkladı. İsrail'in katil başbakanı Binyamin Netanyahu ise Lübnanlılara evlerini terk etmeleri çağrısında bulundu.

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı düzenlemeye başladı. İsrail ordusu, saldırının hedefinde Hizbullah'ın silahlı kanadının komutanlarından Ali Karaki olduğu açıklandı.

Lübnan Sağlık Bakanı, bu akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, İsrail'in bugünkü saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana 'En kanlı günü' yaşadıklarını söylemişti. Saldırılarda ölenlerin sayısı 24'ü çocuk olmak üzere 356'ya, yaralananların sayısı 1246'ya yükseldi.

İsrail, çağrı cihazları ve telsizleri eş zamanlı patlatarak katliam gerçekleştirdiği Lübnan'da, düzenlediği hava saldırılarıyla yüzlerce kişinin ölümüne, binin üzerinde yaralanmaya yol açtı.

Saldırıları değerlendiren İsrail Başbakanı Netanyahu, "Kuzeydeki güvenlik dengesini, güç dengesini değiştireceğimize söz verdim. Yaptığımız şey de tam olarak bu" dedi.

Beyrut saldırılarının ardından tekrar açıklama yapan Netanyahu, Lübnanlılara 'evlerinizi terk edin' çağrısında bulundu.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana sayısız katliam düzenleyen işgalci İsrail güçleri gözünü Lübnan'a dikti. 17-18 Eylül tarihlerinde, çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması ile düzenlenen siber saldırılarda onlarca kişi öldü, binlercesi yaralandı.

LÜBNANLILARA "EVLERİNİZİ TERK EDİN" DEDİ

Netanyahu, İsrail ordusunun hava saldırılarını şiddetlendirdiği Lübnan'da halktan evlerini terk etmeleri gerektiğini öne sürerek, saldırılar sona erdiğinde "güven içinde evlerine dönebilecekleri" iddiasında bulundu.

İsrail ordusunun bu sabah itibarıyla Lübnan halkını "tehlikeden uzak durmaları" konusunda uyardığını ileri süren Netanyahu, "Bu uyarıyı ciddiye almanızı tavsiye ediyorum." dedi. Netanyahu, Hizbullah'ın Lübnan halkını "canlı kalkan" olarak kullandığını ima ederek Hizbullah roketlerinin İsrail'i ve vatandaşlarını hedef aldığını savundu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme