Netanyahu'ya rest! Savaş Kabinesi üyeleri, toplantıya katılmayı reddettiler!

İsrail'de Savaş Kabine'sindeki kriz ara ara kendisini gösteriyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısına katılmayı reddetti.

TAKİP ET

İsrail'de 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlatılan yoğun saldırılarla beraber kurulan ve olağanüstü yetkilerle donatılan Savaş Kabinesi'nde kriz eksik olmuyor. Daha önce Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'la anlaşmazlığa düşmüş ve ikili beraber düzenleyecekleri basın toplantısını ayrı ayrı düzenlemek zorunda kalmıştı.

BASIN TOPLANTISINA KATILMADILAR
Bu kez Netanyahu, iki isimle birden srun yaşadı. İsrail devlet televizyonu KAN, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın Başbakan Netanyahu'nun Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısına katılmayı reddettiklerini duyurdu.

Açıklamada başka bir ayrıntıya yer verilmedi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI
İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin 800'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere, 21 bin 672 Filistinli öldürüldü, 56 bin 165 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 168'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 502 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Bakmadan Geçme