New York Times: Netanyahu, Barış Anlaşmasını Geciktirmeye Çalışıyor

Doha'da bugün gerçekleşen İsrail-Hamas ateşkes anlaşması için New York Times, belgelere ulaştı.

Tüm dünya nefesini tutmuş bugün Doha'daki esir takası ve ateşkes müzakerelerini bekliyordu. Son dakika haberine göre görüşmeler az önce başladı. Hamas'ın masaya oturmama kararı büyük ses getirmişti. New York Times'da yer alan çarpıcı bir habere göre ise Hamas'ın masadan kalkmasının ve müzakerelerin çıkmaza girmesinin ardındaki isim bir kez daha Netanyahu oldu.

Beyaz Saray'dan gelen son dakika açıklamasına göre Doha'daki görüşmeler yeni başladı ve toplantıdan bugün bir sonuç çıkması beklenmiyor. ABD, görüşmelerin yarın da devam edeceğini bildirdi.

NETANYAHU, ANLAŞMA MADDELERİNİ SERTLEŞTİREREK ÇIKMAZA SOKUYOR

Netanyahu, İsrail'in müzakere pozisyonunu sertleştirerek Gazze'de bir ateşkes anlaşmasını engellemeye çalıştığı iddialarını haftalardır reddediyor ve süreci zora sokan tarafın Hamas olduğunu iddia ediyor.

Ancak Netanyahu aslında İsrail'in taleplerine, kendi müzakerecilerinin anlaşmanın önünde ekstra engeller yarattığından korktuğu yeni koşullar ekledi.

The New York Times tarafından incelenen ve İsrail'in müzakere pozisyonlarını detaylandıran yayınlanmamış belgelere göre, İsrail temmuz ayı sonunda ABD'li, Mısırlı ve Katarlı arabuluculara mayıs ayı sonunda ortaya koyduğu bir dizi ilkeye daha az esnek koşullar ekleyen yeni şartların bir listesini iletti.

NY Times tarafından incelenen belgeler, Netanyahu hükümetinin perde arkasındaki manevralarının kapsamlı olduğunu açıkça ortaya koyuyor ve bunun müzakere görüşmelerde bir anlaşmaya varılması zorlaştırabileceğini gösteriyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme