Ogün Samast Davası'nda Savcılık Mütaalasını Açıkladı

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada tutuksuz yargılanıyor.

Savcılık, Samast'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşmesini talep etti. Mahkeme, davayı 16 Ekim'e erteledi.

SAVCILIK BERAAT Mİ İSTİYOR?

Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak Ogün Samast hakkında yeni suçlamalar getirildi. Samast, 15 Kasım 2023'te koşullu tahliye ile Bolu F Tipi Cezaevi'nden serbest bırakıldıktan sonra, 'silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma tamamlandı ve 17 Kasım'da iddianame hazırlandı. İddianamede, Samast için 5 yıldan 10 yıla kadar hapis talep edildi. Ayrıca, bu dava, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel de dahil olmak üzere 11 sanıklı bir dava ile birleştirildi.

Samast'ın duruşmalarından birinde, tesbih sallayarak adliyeden ayrıldığı ve kendisini bekleyen otomobile bindiği görüldü. Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı, zaman aşımı nedeniyle Samast dahil 6 sanığın davasının düşürülmesini talep etti. Ayrıca, iki sanığa 'Anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme