Oğuzhan Uğur Hakkında Hapis Cezası! Soruşturma Tamamlandı

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu 'BaBala TV' hesabından, 6 Şubat 2023'teki depremler sonrası yapılan yanlış baraj bilgisi paylaşımları nedeniyle korku ve paniğe yol açarak arama kurtarma çalışmalarını aksattığı gerekçesiyle soruşturma tamamlandı.

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu 'BaBala TV' hesabından, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ertesi günü Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın patladığı ve Hatay Antakya Yarseli Barajı'nın çatladığı yönünde yapılan paylaşımlar, deprem bölgesindeki vatandaşlar arasında korku ve paniğe yol açarak arama kurtarma çalışmalarını aksattığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede 8 kişi 'müşteki', Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. İddianamede, 7 Şubat'ta yapılan paylaşımların, medyada gerçeğe aykırı olduğunun belirtilmesine rağmen, deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aksattığı ve halk arasında korku ile paniğe yol açtığı ifade edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli Oğuzhan Uğur ifadesinde, paylaşımların ekibi tarafından yapıldığını belirtti. Deprem sonrası gönüllü kişilerin de dahil olduğu bir ekip çalıştıklarını ve teyidi alınmayan hiçbir paylaşımı yapmamaları konusunda uyarıldıklarını söyledi. Ayrıca, ses kaydı ve teyitlerin ardından paylaşımların yapıldığını belirtti. Uğur, paylaşımların amacının halkı galeyana getirmek olmadığını, depremde mağdur olan bölge halkına yardım etmek olduğunu ifade etti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Şüpheli Ercan Özdemir ifadesinde, paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını ve tweet atma yetkisinin olmadığını belirtti. Telefonla aldığı bilgileri teyit ekibine ilettiğini, ancak tweet atan ekip hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi. Suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

KAMU BARIŞINI BOZDU

İddianamede, BaBaLa TV adlı sosyal medya hesabından kamu barışını bozmaya elverişli, gerçeğe aykırı paylaşımlar yapıldığı belirtildi. Hesabın kullanıcısının Oğuzhan Uğur olduğu, Uğur'un avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçede tweetlerin Kaan Kayacan tarafından paylaşıldığı, ancak Kayacan'ın bu hususu hatırlamadığı ifade edildi.

HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Hazırlanan iddianamede, BaBaLa TV adlı sosyal medya hesabından kamu barışını bozmaya elverişli şekilde, gerçeğe aykırı olarak paylaşımların yapıldığı, sosyal medya hesabının kullanıcısının Oğuzhan Uğur olduğu, şüpheli Uğur'un ifadesinden bir süre sonra avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçesinde tweetlerin şüpheli Kaan Kayacan tarafından paylaşıldığını belirttiği, şüpheli Kayacan'ın ise bu hususu hatırlamadığını söylediği kaydedildi.

İddianamede şüpheliler Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in ayrı ayrı ‘basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

MUHABİR

Bakmadan Geçme