Okan Buruk Kopenhag Maç Sonu Açıklamaları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray Kopenhag'ta 1-0'lık mağlubiyet alarak UEFA Avrupa Ligi'nden yoluna devam edecek. Maça başladığı kadro ve sonrasında gecikmeli olarak yaptığı değişiklikler ile tepki çeken Okan Buruk'un maç sonu değerlendirmeleri merak ediliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Danimarka takımı Kopenhag'a konuk oldu. Parken Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.

Kopenhag'a galibiyeti getiren golü 58. dakikada Lerager attı.

Bu sonucun ardından Kopenhag puanını 8'e yükseltti ve grubu ikinci sırada tamamladı. Galatasaray ise 5 puanla üçüncü sırada kaldı. Bu sonuçla beraber Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Bayern Münih'e sahasında 1-0 mağlup olan Manchester United ise 4 puanla Galatasaray'ın gerisinde kalarak son sırada yer aldı. İngiliz ekibinin Avrupa macerası da böylelikle sona ermiş oldu.

OKAN BURUK MAÇ SONRASINDA NELER SÖYLEDİ?

Maç öncesinde hedefimiz Avrupa'da kupa kazanmak açıklaması yapan Okan Buruk, şu açıklamaları yaptı:

Kaybetmek istemiyorduk. 2 seçeneğimiz vardı. Kazanarak Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek ya da diğer maça göre Avrupa Ligi'nde devam etmek. Oyun beklediğimiz gibi oldu. Maça başlarken kanat oyuncularına büyük iş düşüyordu. Merkezi kapatıyorlardı. Burada daha çok üretmek istiyorduk ama ilk yarıda çok net pozisyon üretemedik. İkinci yarıda daha çok ürettik.

Ziyech ve Mertens'in oyuna almak istiyorduk. Hücumda bize enerji getirecek oyuncular kenara geldiği anda gol yedik. Daha sonra Bakambu ile iki forvete döndük. Belki birinci golü bulsak, ikinci golü de bulabilirdik. Çok fazla orta yaptık ama forvetlerimizi buluşturamadık. Net kurtarışlar, çizgiden çıkan toplar oldu. Kazanamadığımız için üzgünüz.

BUNDAN SONRA AVRUPA LİGİ!

Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Ligi. Yeni bir hedef bizi bekliyor. Galatasaray'ın kupa kazanabileceği yeni bir yol. Bundan sonraki hedefimiz kupayı kazanmak. Orada finale kadar gidebilmek. Zor bir maçtı. Yüzde 100 hazır olmayan oyuncular vardı. Böyle zorlu bir maçtan kazanarak çıkmak istiyorduk ama kazanamadığımız için üzgünüz ama yol devam ediyor. Ligde iyi durumdayız. Avrupa'da da tekrar kupa kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Buraya gelen taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Üzgünüz. Böyle zorlu bir gruptan çıkmayı başaramadık ama artık yeni bir hedefimiz var.

Bakmadan Geçme