Ölüme Gitmeyi Reddeden Fırkateyn Mürettebatı İstifa Etti

ABD'nin Kızıldeniz'de deniz ticaretini sağlamak için kurduğu koalisyon devletleri içerisinde yer alan Yunanistan'ın bölgeye görmek istediği fırkateyn mürettebatının intihar görevi olduğunu belirterek görevi kabul etmeyip istifa ettikleri belirtiliyor.

Kızıldeniz'de Husilerin ABD, İsrail ve İngiltere gemileri başta olmak üzere ticaret gemilerine yönelik saldırıları devam ederken bölgedeki gerginlik de her geçen gün giderek artıyor.


ABD, Kızıldeniz'deki deniz ticareti güvenliğini sağlayabilmek için birçok ülkenin yer aldığı koalisyon gücü oluşturdu. Refah Muhafızı Operasyonu adında kurulan koalisyondaki ülkelerden birisi de Yunanistan.

Yunanistan'da, Kızıldeniz'deki deniz gücüne katılması planlanan fırkateynin 17 mürettebatı istifa etti.
Mürettebatın kendilerinin bir intihar görevine gönderildiklerini düşündüklerini için bu kararı aldıkları öğrenildi.
Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Kızıldeniz'de Husilere karşı görev alacak "YDRA" firkateyninin 17 mürettebatı istifa etti.

İntihar Görevine Gönderildiklerini Düşündükleri İçin İstifa Ettiler


Yunanistan'da askerlerin haklarını koruyan "Spartakos Ağı" tarafından yayımlan açıklamada, hükümetin İsrail'in yanında yer aldığı ve askerlerin, kendilerinin bir intihar görevine gönderildiklerini anladıkları için istifa ettikleri kaydedildi.


Açıklamada, "Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında İsrail'i destekleyen gemilere saldıran Husiler, hiçbir donanma gemisinin karşı koyamayacağı silahlı insansız hava araçlarını kullanıyor." İfadelerine yer verildi.


Parlamentodaki Yeni Sol grubu tarafından yayımlanan açıklamada, bu istifaların tehlikeli bir görevdeki çalışma ve ücret koşullarına karşı bir protesto olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Hükümeti, ülkemizi ve Deniz Kuvvetleri personelini savaş bölgesinde, özellikle uluslararası örgütler veya Avrupa Birliği'nin himayesi altında olmayan bir operasyona karıştırmamaya çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bakmadan Geçme