Ördek Kebabı Tarifi MasterChef All Star 27 Aralık

TV8 ekranlarında yayınlanmaya başladığı günden itibaren izleyicileri ekran başına kilitleyen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye'de her bölüm nefes kesiyor!

ÖRDEK KEBABI TARİFİ

Öncelikle bütün ördek açılıyor. Bütün ördek açıldıktan sonra 55 derece su ile 20-25 dakika vakumlu bir şekilde pişiriliyor.

İstenen aromatik yağ yapılabilir. Su ile vakumladıktan sonra kalan ördek kemiklerini iyice sebze ve salça ile çektiriliyor ve altındaki koyu renk sos elde ediliyor.

Sos bir tarafta çekmeye başlarken vanilya çubuklu elma püresi hazırlanıyor en üstüne de papatya tozu konuyor. Ördeği yaparken alabaş turpu ve karalahana sıcak suya daldırılıyor ve çıkarılıyor. Kırmızı lahana, ördek ve alabaş turpu sıralamasıyla dizip üzerine sert bir pres konuyor.

En sonunda da şişe takıp mangalda pişiriliyor ve pişerken sosu sürerek pişirmeye devam ediyoruz.

ŞEF OSMAN SEZENER KİMDİR?

Osman Sezener 1982 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İzmir Amerikan Lisesi'nden mezun oldu. Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği'nde okuduktan sonra New York French Culinary'de eğitimini tamamladı.

Restoranların farklı departmanlarında çalışan Sezener, küçük yaşlardan bu yana dünya mutfaklarına olan ilgisiyle damak tadını geliştirdi. ABD, İtalya ve İstanbul'un önemli mutfaklarında bulundu.

İzmir ve Bodrum'daki 3 restoranıyla Michelin Rehberi'nin 2024 seçkisinde yer almayı başaran şef Osman Sezener'in işlettiği Urla ve Bodrum'daki iki restoranı birer "yıldız" ile işaretlendi. Urla'daki yıldız alan restoranı için sürdürülebilir mutfak çalışmaları nedeniyle "yeşil yıldız" da kazanan Sezener'in ailesine ait restoranı da rehberde tavsiye listesinde yer buldu.

Bakmadan Geçme