Orhan Gazi ve Holafira Evlendi mi? Orhan Gazi Kiminle Evlendi?

Kuruluş Osman dizisinde Orhan Gazi ile Holofira'nın evlilik meselesi gündem oldu. Orhan Gazi Holofira'yı başkasının isteyeceğini duyunca sinirlendi. Babası Osman Gazi ise vazgeçmesini istedi. Peki Orhan Gazi ile Holofira evlendi mi? Gerçekte Orhan Gazi kiminle evlendi?

Atv'nin başarılı dizisi Kuruluş Osman'da geçtiğimiz hafta Orhan Bey, Holofira'yla evlenmek istediğini annesi Malhun Hatun'a net bir şekilde söyledi. Orhan Bey, Holofira'yla evlenmek için Malhun Hatun'u karşısına aldıktan sonra Holofira'yı ata bindirerek kaçırdı. Peki, Orhan Gazi'nin ilk eşi kimdi? Orhan Bey tarihte Holofira ile evlendi mi? İşte eşleri ve çocukları...

Holofira, Orhan'ın onu alıp götürmesinin üzerine Mehmet ve Orhan karşı karşıya gelir. Arada kalan Holofira bu çatışma sonrası nasıl bir hamle yapacaktır?

Malhun Hatun, Orhan'ın ısrarına karşı şartını koşar. Eğer Holofira Müslüman olursa evlenmelerine müsaade edecektir. Fakat Holofira, Müslüman olmayacağını söyler. Orhan Bey Holofira'yı ikna edebilecek midir? Uç Pazar'da Holofira ve Aysima karşı karşıya gelir. Buna şahit olan Malhun Hatun ne yapacaktır?


ORHAN GAZİ'NİN İLK EŞİ KİMDİ?


Osmanlı tarihlerinde adının ilk geçişi 1298'de Nilüfer Hatun (Yarhisar Tekfuru kızı Holofira) ile evlendirilmesi nedeniyle olmuştur.

Nilüfer Hatun doğum adı Holifera / Olivera, Yarhisar Tekfuru'nun kızı, Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı Orhan Gazi'nin eşi ve Üçüncü Osmanlı Padişahı I. Murad'ın annesidir.

Osmanlıda yabancı eşlerden ilki aynı zamanda ilk yabancı kökenli sultandır. Rum asılıdır Asıl adı Holofira idi. Nilüfer, bu ismin Orhan Gazi'nin ilk eşi kimdiTürkçeleşmiş halidir. Orhan Gazi ile evlendirilmeden önce Bilecik Tekfuru'nun oğluyla nişanlıydı. Osmanlıların 1299'da Bilecik'i ele geçirmeleri ve ardından yakınlardaki düğün konvoyuna yapılan baskın esnasında esir alındığı ve Osman Gazi tarafından oğlu Orhan Gazi ile evlendirildiği söylenmektedir. Tarihçi Necdet Sakaoğlu'nun aktardığına göre Nilüfer Hatun, cariye durumundaki ilk padişah hanımıdır. Osmanlı Hanedanı'na anne tarafından Rum kanı (genetiği) taşıyan ilk şehzadeleri de o doğurmuştur. 1360 yılında ölen Gazi Süleyman Paşa ile ondan on yaş daha küçük olan üçüncü Osmanlı padişahı I. Murad'ın annesidir.


ORHAN GAZİ'NİN EŞLERİ


Asporça Hatun - Bizans İmparatoru III. Andronikos'un kızı, Şehzade İbrahim ve Fatma Hatun'un annesi.

Nilüfer Hatun (Valide Sultan) - Yarhisar Tekfurun kızı, I. Murat ve Süleyman Gazi'nin annesi.

Theodora Hatun - Bizans İmparatoru VI. İoannis'un kızı, Şehzade Halil'in annesi.

Eftandise Hatun - Mahmud Alp'in kızı.

ERKEK ÇOCUKLARI
Süleyman Paşa

I. Murad

Şehzade İbrahim

Şehzade Halil

Şehzade Kasım

Şehzade Eyüp

KIZ ÇOCUKLARI
Fatma Hatun

Hatice Hatun

Bakmadan Geçme