Özel'den Eygi'nin Ailesine Taziye Telefonu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye telefonu etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi ile telefonda konuşarak taziye dileklerini iletti.

Partiden yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Suat Eygi ve annesi Rabia Birden Eygi ile telefonla görüştü. Özel, Ayşenur Ezgi Eygi'nin pek çok devletin gösteremediği cesareti göstererek haklı davalarında Filistin halkının yanında durduğunu belirterek, Eygi ailesine başsağlığı dileklerini iletti" denildi.

AYŞENUR EZGİ EYGİ KİMDİR?

Ayşenur Ezgi Eygi, 27 Temmuz 1998'de Türkiye'nin Antalya kentinde doğdu. Ailesi, henüz bir yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Eygi, Seattle'da büyüdü ve West Seattle Lisesi'ne gitti . Daha sonra Washington Üniversitesi'nden psikoloji ana dalı ve Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri yan dalı ile mezun oldu.

Eygi, Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) için gönüllüydü ve İsrail'in Filistin topraklarını işgaline karşı bir aktivistti . 6 Eylül 2024'te Batı Şeria'daki Nablus'un Beita kentinde yasadışı İsrail yerleşimlerine karşı düzenlenen bir protesto sırasında bir İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) keskin nişancısı tarafından kafasından vuruldu . Eygi , Rafidia Cerrahi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Eygi, IDF tarafından öldürülen üçüncü ISM üyesidir; Rachel Corrie 2003 yılında bir buldozer tarafından, Tom Hurndall ise 2004 yılında Eygi ile aynı şekilde öldürülmüştür.

Bakmadan Geçme