Özgür Özel'den İsrail oturumuyla alakalı açıklama!

TBMM Genel Kurulu, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alınacağı, hükümetin bilgilendirme yapacağı görüşmeler için kapalı oturuma geçti. Oturum sonrasında Özgür Özel'den şok bir açıklama geldi!

Genel Kurul, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Kurtulmuş, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmanın ardından, yürütmenin, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin gündem dışı söz talebi olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in gündem dışı konuşma yapmasını içeren talebi yerine getireceğini belirten Kurtulmuş, Danışma Kurulunun, konuyla ilgili önerisini okuttu.

Öneriye göre, bugünkü birleşimde, TBMM İçtüzüğüne göre yürütme tarafından yapılacak gündem dışı konuşmalarda her bir bakana 30'ar, takip eden konuşmalarda siyasi parti gruplarına 20'şer dakika süre verildi.

TOPLANTI SONRASINDA ÖZGÜR ÖZEL'DEN ÇOK KONUŞULACAK AÇIKLAMA:

Özgür Özel, 10 yıl devlet sırrı kalacak TBMM'deki oturumdan çıkar çıkmaz açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Özel "Bilmediğimiz bir şeyi söylemediler. Erdoğan işsizlik, yoksulluk konuşulmasın diye ortaya İsrail saldıracak lafını attı. Bunu konuşturuyor.

Kıbrıs Harekatı öncesi gibi bir tehdit olsaydı CHP iktidarıyla tek yürek olmaktan 1 dakika geri durmazdı. Türkiye yoksulluğu konuşmasın diye yapıldı. Gerçek gündeme dönülmelidir." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme