Parası Peşin Ödenen 400 Ton İthal Etin 20 Tonunda Salmonella Tespit Edildi

Ukrayna'dan ithal edilen ve içinde salmonella bakterisi tespit edildiği iddia edilen etlerin akıbeti gündeme bomba gibi düştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem Et ve Süt Kurumu'nu açıklamaya davet etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Ukrayna'dan ithal edilen ve içinde salmonella bakterisi tespit edildiği iddia edilen etlerin akıbetini sordu. Adem, yaşanan durumun halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, konuya ilişkin Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama talep etti.

Erhan Adem, Ukrayna'dan ithal edilen etlerde solmonella bakterisine rastlandığı iddiaları üzerine bir video yayınladı. Videoda aynı kesimhaneden çıkan 400 ton etin 20 tonunda rastlanan bakterinin bulaşıcı olduğunu vurgulayan Adem, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen günlerde Ukrayna'dan ithal edilen etlerin bir tırında salmonella bakterisi tespit edilmişti. Peki geriye kalan 380 ton etin atıbeti ne oldu. Bu etlere herhangi bir analiz yapıldı mı, çıkan sonuç nedir? Salmonella bakterisi bulaşık olduğu bilinen bir bakteri. Aynı kesimhanden geldiği bilinen 400 ton ette salmonella bakterisinin çıkmaması olanaksız. Maalesef ithalatçı firma bakteriyi kabul etmiyor. Et ve süt kurumundan bir an önce halkımızı aydınlatmasını bekliyoruz. 400 ton etin tamamına analiz yapıldı mı yapılmadı mı? Çıkan sonuç nedir? Etler şu an nerede bekletiliyor? Bunu lütfen kamuoyu ile paylaşın.''

ERHAN ADEM KİMDİR?

1974 yılında Niğde Kemerhisar Kasabası'nda eğitimci bir ailenin ilk çocuğudur.

İlkokulu Niğde Postallı köyü okulunda, orta okulu Adana Hürriyet Orta Okulunda , Lise Eğitimini Mersin Dumlupınar Lisesinde okumuştur.

1994 yılında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümüne başladım. 1998 yılında mezun olmuştur

2007-2010 yılları arasında CHP Niğde Merkez İlçe yönetiminde yer almıştır.

2010-2012 yılları arasında Tema Vakfı Başkanlığı, 2012-2014 yılları arasında Niğde İl Başkan Yardımcılığı, 2014 yerel seçimlerinde İl Seçim Komitesi Başkanlığı, 2014 yılı sonuna doğru, olağan üstü kongre de seçimle İl Başkanı olmuştur.

Bakmadan Geçme