"Gazze Kasabı" Netanyahu'ya Takas Baskısı

Gazze'de gerçekleştirilen katliamlardan dolayı dünya kamuoyunda "Gazze Kasabı" olarak adlandırılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepkiler dinmek bilmiyor. Hamas'ın elindeki esirlerin aileleri, Netanyahu'ya takas başkası oluşturmak için evinin önünde çadır kurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya kendi ülkesinden ve dünyanın dört bir yanından tepkiler dinmek bilmiyor.

Gazze'yi 7 Ekim'de başlattığı saldırılarla kan gölüne çeviren ve hem İsrailli hem de Filistinli binlerce ailenin mağdur olmasına neden olan Binyamin Netanyahu'ya baskılar devam ediyor.

Hamas tarafınan esir alınan İsraillilerin aileleri takas anlaşması yapılması için Netanyahu'nun evinin önüne çadır kurdu.

Takas anlaşması için Netanyahu'ya baskı yapan aileler, savaşın biran önce sonlandırılarak yakınlarına kavuşmayı bekliyor.

Esirlerin aileleri daha önce de defalarca meydanlarda eylem yaparak Netanyahu'ya tepki göstermiş, savaşın bitmesi ve esirlerin geri alınması için girişimde bulunulması çağrısı yapmıştı.

Tepkilere Kulak Tıkıyor

Netanyahu, kendi ülkesinden ve uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere kulak tıkamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada savaşın 2025 yılına kadar devam edeceğinin sinyalini veren Netanyahu'ya siyasetten de tepkiler yükselmesine rağmen katliam planlarından vazgeçmiyor.

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den beri düzenlediği saldırılarda 25 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti.

Bakmadan Geçme