Ramazanın Müjdecisi Berat Kandili İdrak Edildi

Ramazanın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili yurt genelinde camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Ankara

Hicri takvime göre, Şaban ayının 14'üncü gününü 15'inci gününe bağlayan gece olan Berat kandili Ankara'da camilerde düzenlenen programla idrak edildi. Vatandaşlar Berat Kandili nedeniyle camilerde düzenlenen programlara katıldı. Melike Hatun Camii'nde akşam namazı ile yatsı namazı arasında düzenlenen programda mevlitler okundu, dualar edildi, Kuran tilaveti gerçekleştirildi. Yatsı namazından önce ise Berat Kandili hakkında vaaz verildi. Camiye gelen vatandaşlara ise Berat Kandili nedeniyle ikram yapıldı.

İstanbul

Berat Kandili nedeniyle vatandaşlar Eyüpsultan Camii'ne akın ederken oluşan kalabalık dron ile havadan görüntülendi. Kimi vatandaşlar dua ederken kimileri de Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrini ziyaret etti. 
Türkiye'nin birçok ilinden Berat Kandili nedeniyle Eyüpsultan Camii'ne gelen vatandaşlar, dua edip Kur'an-ı Kerim okudu. Dron ile çekilen görüntülerde akşam namazından sonra camiye akın eden vatandaşlarla Eyüpsultan Camii ve çevresi adeta dolup taştı. Ellerini semaya kaldırıp dua eden vatandaşlar, Eyüp Sultan Hazretleri'nin kabrini de ziyaret etti.
Eyüpsultan Camii'ne gelen bir vatandaş, 'Bazı şeyler yaşanarak idrak edilebilir. Bazı şeylerde görerek. Dışarıda görülen maneviyatı solumak başka, televizyon başka bir şey. İnşallah imkanı olan herkes gelip o maneviyatı burada idrak eder' dedi.
Berat Kandili için gelen Deniz Nurtan ise 'Burada olmak çok güzel bir şey. Özel günlerde buralarda oluyoruz' şeklinde konuştu.



Hatay

Depremin vurduğu Hatay'da Beraat Kandili gecesinde vatandaşlar, ellerini semaya açarak dualar etti. 
Asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok yıkıma uğrayan Hatay'da, vatandaşlar Miraç Kandili nedeniyle camileri doldurdu. TOKİ Rasulullah Camisi'nin tadilatı nedeniyle vatandaşlar, caminin karşısındaki çadır mescitte bir araya gelerek ellerini semaya açarak dualar etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Mevlid-i Şerif okunarak depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi. Beraat Kandili programının ardından vatandaşlara ve çocuklara ikramlar dağıtıldı.
'Rabbim tüm İslam alimlerine hayırlı vesile eylesin'
Berat Kandil gecesi için camiye gelen vatandaş Hasan Kılıçoğlu, 'Rabbim tüm İslam alimlerine hayırlı vesile eylesin. Başta Filistin olmak üzere ezilen Müslümanların kurtuluşlarına vesile eylesin' ifadelerini kullandı.
'Tüm ölmüşlere rahmet eyledik'
İrfan Oğuz, 'Bu mübarek aylardan biridir. Temizlenme ve af ayı. Herkesin affını istedik. Tüm ölmüşlere rahmet eyledik. Bir an önce memleketimizin toparlanmasını istiyoruz. İnşallah böyle bir felaketi hiç kimse yaşamaz' dedi.

Kırklareli

Kırklareli'nde Ramazan ayının habercisi Berat Kandili'nde camilere akın eden vatandaşlar, dua ve ibadetle geceyi idrak etti. 
Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili, tüm ülkede olduğu gibi Kırklareli'nde de ibadetlerle, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarla ihya ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili münasebetiyle tarihi Hızırbey Camii'nde program düzenlendi. Akşam namazının ardından gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak, dualar edildi.
Programda İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özdemir verdiği vaazda Berat Gecesi'nin önemine değinerek, kurtuluş, af ve arınma gecesi olduğunu belirtti.
Programın ardından çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Osmaniye

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de Berat Kandili dualarla idrak edildi.
Osmaniye'de düzenlenen program 6 Şubat depreminde minaresi yıkılan Alibeyli Camii'nde gerçekleşti. Akşam saatlerinde camiyi doldurmaya başlayan Osmaniyeliler depremde hayatını kaybedenler ve tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için dua etti.
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programın sonunda Osmaniye İl Müftü Yardımcısı Alaaddin Hançer 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar için dua etti.
Program sonrasında sivil toplum kuruluşları tarafından kandil simidi ve tatlı dağıtıldı.

Malatya

Deprem bölgesi Malatya'da Ramazan ayının habercisi Berat Kandili'nde camilere akın eden vatandaşlar, dua ve ibadetle geceyi idrak etti. 
Berat Kandili, tüm ülkede olduğu gibi deprem bölgesi Malatya'da da okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarla ihya edildi. Malatya İl Müftülüğü tarafından on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili münasebetiyle kentteki birçok camide program düzenlendi. Yatsı namazının ardından Kernek Karagözlüler Camii'ne gelen çok sayıda vatandaş, namaz kılarak dualar etti.
6 Şubat depremlerinde kentte 200'ün üzerinde cami yıkılırken, sağlam kalan camiler de Berat Kandili coşkusu yaşandı.

Bakmadan Geçme