Rusya'dan İsrail-Lübnan için savaş açıklaması!

Siyonist İsrail'in bölgedeki zulüm artarak devam ediyor. 1 yıldır Gazze'de toplu katliam yapan İsrail bu kez namlusunu Lübnan'a çevirdi. Son 1 haftadır Lübnan'a da yoğun bir saldırı başlatan İsrail 1 gün içinde yaklaşık 200 sivil öldürdü. Buna karşılık olarak Hizbullah ise İsrail'in bazı bölgelerine füze saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda can kaybı bilgisine ulaşılamadı. Yaşananlara dair açıklama yapan Rusya bölgede savaşın büyüyebileceğine dikkat çekti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 400'den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUK VE KADINLAR DA VAR

Açıklamada, öldürülenler arasında çocukların, kadınların ve sağlık görevlilerinin bulunduğu aktarıldı.

Hizbullah ise İsrail ordusunun çeşitli askeri noktalarına çok sayıda roket fırlatıldığını açıkladı.

Açıklamada saldırıların “İsrail'in güney ve Bekaa bölgelerini hedef alan düşman saldırılarına karşılık” olduğu belirtilirken, İsrail'in kuzeyindeki 2 askeri mevzinin ve Hayfa kentinin kuzeyindeki Rafael savunma sanayi komplekslerinin bombaladığı ifade edildi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA!

Rusya yönetiminde yapılan açıklamada "İsrail ile Lübnan arasında tam ölçekli bir savaş çıkma ihtimali çok yüksek" ifadeleri kullanıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da ara sıra açıklama yapan Rusya yapılan katliamdan tedirgin olduğunu belirtmişti.

Bakmadan Geçme