Saadet-Gelecek Grubu yeniden kuruldu İşte Saadet'e katılan vekil

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefat etmesiyle sayısı 19'a düşen Saadet-Gelecek Grubu bir vekilin partisinden istifa ederek Saadet Partisi'ne katılmasıyla tekrar kuruldu.

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Saadet-Gelecek Grubu milletvekili sayısı 19'a indiği için meclis grubu da düşmüştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Saadet-Gelecek Grubu'nun mevcudiyetini devam ettirebilmesi için partiler arası görüşmeler hızlı bir şekilde gerçekleştirilmeye başlandı.


Meclis'te kaç milletvekili ile grup kurulabiliyor


Siyasi Partiler Kanunu 22. maddesi uyarınca en az 20 milletvekili bulunan siyasi partiler, Meclis'te grup kurabiliyor. Bu sayının altında vekil sayısına sahip olan partiler Meclis'te grup kuramıyor veya bu sayının altına düşmesi durumunda kanun gereği meclis grubu da düşmüş oluyor.

Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından Saadet-Gelecek grubu da böyle bir senaryo ile karşı karşıya kalmış ve Meclis'teki grubu düşmüştü.


CHP bir kez daha devreye girdi


Saadet Gelecek Grubu'nun Meclis'te mevcudiyetini devam ettirebilmesi için 20 milletvekili şartını sağlaması gerekiyor.

Meclisteki partilerden herhangi birisinin bir veya daha fazlasının partisinden istifa ederek veya daha önceden partilerinden istifa etmiş ancak herhangi bir partiye üye olmamış milletvekillerinden en az birisinin Saadet Partisi çatısı altına geçmesi gerekiyor.


2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 15 milletvekili partilerinden istifa edip İYİ Parti'ye katılarak İYİ Parti'nin Meclis'te grup kurması sağlanmıştı.

Aradan geçen 5 yılın ardından 2023 yılında CHP bu kez de Saadet-Gelecek Grubu için devreye girdi ve Türk siyaset tarihine bir demokrasi imzası daha attı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile yapılan görüşmeler sonuç verdi ve bir milletvekilinin partiden istifa ederek Saadet Partisi'ne katılması için onay verildi.


Saadet-Gelecek Grubu'na CHP'den Dr. Ali Fazıl Kasap katıldı


Yapılan görüşmeler sonrasında CHP Kütahya Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili Dr. Ali Fazıl Kasap'ın Saadet Partisi'ne katılmasına yeşil ışık yakıldı.

Kasap, partisinden istifa edip Saadet Partisi'ne katılarak Saadet-Gelecek Grubu'nun Meclis'teki mevcudiyetini devam ettirebilmesini sağlamış olacak.

Yeniden 20 milletvekili sayısına ulaşan Saadet-Gelecek Grubu Meclis'te yeniden kurulmuş oldu.

Gültekin Uysal izin vermedi!


Öte yanda daha önce Saadet Partisi'ne katılacağı iddia edilen Demokrat Parti İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun'un istifasına DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın izin vermediği belirtildi.

Yapılan görüşmelerde Uysal'ın istifa ve parti değiştirme kararına sıcak bakmaması nedeniyle bu formülden vazgeçildiği belirtildi.

ALİ FAZIL KASAP KİMDİR?

Dr. Ali Fazıl Kasap, 3 Haziran 1965'te Kütahya'nın Emet ilçesinde doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini Kütahya'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Zorunlu hizmeti Burdur-Yeşilova -Salda Sağlık Ocağı hekimi olarak tamamladı.


Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları bölümünde uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra Kütahya Devlet Hastanesi'nde çalışmış olup 2006 yılında kamudan istifa ederek Özel Hekim Sinan Cerrahi Tıp Merkezi'ni kurdu. 2014 yılında tekrar kamuya dönmüş olup 2015 Milletvekili genel seçimlerinde ön seçimde CHP 1.sıra milletvekili adayı oldu.

2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Kütahya milletvekili seçildi,ayrıca CHP Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev aldı.

2023 seçimlerinde yeniden milletvekili seçilen Kasap Meclis'te Kütahya'yı temsil etmektedir.

Dr. Ali Fazıl Kasap, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme