Şampiyonlar Liginden Elenen Takımlar Kiminle Oynar?

Şampiyonlar Liginden Elenen Takımlar Kiminle Oynar? UEFA Şampiyonlar Ligi'nde talihsiz bir şekilde elenen temsilcimiz Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edecek. Galatasaray'ın Avrupa'da hangi takımla oynayacağı merak ediliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Danimarka takımı Kopenhag'a konuk oldu. Parken Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.

Kopenhag'a galibiyeti getiren golü 58. dakikada Lerager attı.

Bu sonucun ardından Kopenhag puanını 8'e yükseltti ve grubu ikinci sırada tamamladı. Galatasaray ise 5 puanla üçüncü sırada kaldı. Bu sonuçla beraber Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Bayern Münih'e sahasında 1-0 mağlup olan Manchester United ise 4 puanla Galatasaray'ın gerisinde kalarak son sırada yer aldı. İngiliz ekibinin Avrupa macerası da böylelikle sona ermiş oldu.

Şampiyonlar Ligi'nden bir alt lig olan Avrupa Ligi'ne düşen takımlar, son 16 turunda gruplardan çıkan takımlar ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla kura çekilerek play off maçına çıkar.

AVRUPA LİGİ'NDE HANGİ TAKIMLA OYNAYACAK?

UEFA Şampiyonlar Ligi macerası biten Galatasaray Avrupa Ligi'nde Play Off maçına çıkacak. Galatasaray'ın rakibi gerçekleştirilecek kuradan sonra belli olacak.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekimi 18 Aralık Pazar günü İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek. İlk ayak maçları 7 Mart'ta, rövanş maçları 14 Mart'ta oynanacak.

Bakmadan Geçme