Savaş Yüzüğü Takan Hamaney İsrail'e Yönelik Çok Sert Açıklamalarda Bulundu!

Hamaney: 'Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanındadır ve onu desteklemektedir. Bu bölgenin kaderi, gururlu Hizbullah'ın önderlik ettiği direniş güçleri tarafından belirlenecektir.'

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sonrasında Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklaması Orta Doğu'da gerilimin iyice tırmanmasına neden oldu. İran Dini Lideri Hamaney, yaşanan gelişmelerin ardından savaş yüzüğü takarak İsrail'e meydan okumuştu. Hamaney, yaptığı açıklamada İsrail'e yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

Hamaney açıklamasında şunları söyledi:

"Allah'ın izniyle Lübnan, İsrail'i pişman edecek.Siyonist suçlular, Lübnan'daki Hizbullah'ın sağlam yapısına önemli bir zarar veremeyecek kadar önemsiz olduklarını bilmelidirler.

Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanındadır ve onu desteklemektedir. Bu bölgenin kaderi, gururlu Hizbullah'ın önderlik ettiği direniş güçleri tarafından belirlenecektir. Tüm Müslümanlar, gaspçı, zalim ve şeytani rejime karşı Lübnan halkının ve Hizbullah'ın yanında durmalı.

Lübnan'da savunmasız insanların öldürülmesi, Siyonist kuduz köpeğin vahşetini bir kez daha herkese göstermiş, gaspçı rejimin liderlerinin basiretsizliğini ve aptalca politikasını kanıtlamıştır. Siyonist rejimi yöneten terör çetesi, Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü mücrim savaştanan ders almamış, kadın, çocuk ve sivillerin topluca katledilmesinin direniş örgütünün sağlam yapılanmasını etkileyip yıkamayacağını anlayamamıştır.

Şimdi aynı aptal politikayı Lübnan'da da uyguluyorlar. Siyonist mücrimler, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidirler. Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve onu destekliyor. Bu bölgenin kaderini direniş güçleri belirleyecek ve bunların başında Hizbullah yer alacak.

Lübnan halkı, bir zamanlar gaspçı rejimin askerlerinin Beyrut'a kadar girdiğini, onların bacaklarını kesenin Hizbullah olduğunu, Lübnan'ı sevindirip gururlandırdığını unutmadı. Bugün de Lübnan; saldırgan, şerli ve rezil düşmanı pişman edecektir. Gaspçı, zalim ve şeytani rejimle mücadelede tüm Müslümanların, kaynaklarıyla Lübnan ve Hizbullah halkının yanında gururla yer alması ve ona yardım etmesi bir zorunluluktur."

İsrail dün akşam saatlerinde Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın ana karargahı olduğunu iddia ettiği bir bölgeyi sığınak delici bombalarla hedef almıştı.

Bombardımanda Nasrallah'ın yanı sıra Hizbullah'tan diğer üst düzey isimlerin de vurulduğu açıklamıştı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme