Savcı Sayan'dan İYİ Partilileri kızdıran sözler

AK Parti eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, İYİ Parti'deki çok sayıda üst düzey istifaların ardından Meral Akşener'in de partiyi bırakabileceğini söyledi.

TAKİP ET

Yerel seçime sayılı haftalar kala İYİ Parti'de sular durulmuyor. Yerel seçimlere "hür ve müstakil" girme kararı nedeniyle İYİ Parti yönetimi hedefte. Çok sayıda üst düzey isim istifa etti ya da parti iradesinin kararına aykırı davrandığı için görevden uzaklaştırıldı.

Son olarak dün İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile beraber 5 meclis üyesinin partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

"MERAL AKŞENER DE İSTİFA EDEBİLİR"
İYİ Parti'deki kriz günden güne büyürken AK Parti'nin eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan Akşener'le ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı. Sayan istifaların ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu hızla, Meral Akşener'de İYİ Partiden istifa edebilir…” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gündem olan Sayan'ın paylaşımına İYİ Partili kullanıcılar sert tepki gösterdi.

SÖZCÜ ZORLU: BU BİR OPERASYON
İstifaların ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, bugün bir açıklama yapmıştı. Zorlu açıklamasında "Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum. Bize yeni üye katılımlar da oldu. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim. Spekülasyonlara izin verilmemesi gerekiyor. İstanbul örneğine bakın. İsmi geçen arkadaşlardan biri bugün İstanbul dışındaki bir meclis üyemizi arıyor, 'Biz bu akşam istifa ettiğimizi açıklayacağız, siz de istifa edin' diyor. 'CHP'li biriyle görüşme ayarlayalım' diyor. Bu bir operasyondur" demişti.

Bakmadan Geçme