Seçil Erzan: Banka merkezinde zorla tutuldum

Seçil Erzan'ın aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu fon oluşturup dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla açılan davada ilginç olaylar ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi olayla ilgili kaleme aldığı yazısında birbirinden ilginç yeni bilgiler ortaya çıktı.

Selvi'nin hazırladığı uzun bir köşe yazısında tamamen Seçil Erzan olayı ile ilgili bilgiler aktarması ve bu bilgilerin detaylı olması dikkat çekti.


İşte Seçil Erzan ile ilgili Abdülkadir Selvi'nin kaleme aldığı yazıdan bazı bölümler;


“1-Seçil Erzan, mahkemeye verdiği yeni ifadesinde Denizbank Genel Merkezi'nde zorla alıkonulduğu ve tehdit edildiğini iddia etti.
2-Seçil Erzan'ın makam odasını ve Denizbank şubesine giriş çıkışları gösteren kamera kayıtlarının tahrif edildiği, bazı görüntülerin silindiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç delillerini yok etme iddiasıyla Denizbank yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.


ÜNLÜ FUTBOLCULAR


İsterseniz önce Seçil Erzan'dan başlayalım. Seçil Erzan'ın ponzi yöntemiyle aralarında Galatasaray'lı eski futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da yer aldığı eski futbolculardan yüksek kâr vaadiyle 45 milyon dolar aldığı tespit edilmişti…


FON OLAYI NASIL PATLAK VERDİ


Bülent Çeviker'in dolandırıldığı iddiasıyla 31.3.2023 tarihinde Denizbank Genel Merkezi'ne yaptığı başvuru üzerine Denizbank avukatlarının şikâyeti nedeniyle 7 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Seçil Erzan hakkında soruşturma başlatmıştı. Fon olayıyla ilgili şikâyet üzerine harekete geçen Denizbank yöneticileri Seçil Erzan'ı Çorlu'daki evinden alarak üç gün süreyle Denizbank Genel Merkezi'nde sorgulamışlardı.
Seçil Erzan tutuklandıktan sonra İstanbul 16.Sulh Ceza Hâkimliği'ne verdiği ifadesinde ise, Denizbank Genel Merkezi'nde zorla alıkonulduğunu ve tehdit altında ifadesinin alındığını iddia ediyor.


Seçil Erzan, ”Olay ortaya çıktıktan sonra bankanın genel merkezinde 3 gün zorla tutuldum. Bana banka yöneticileri kesinlikle paraları dışarıda aldığını söyleyeceksin, bankanın bu durumdan haberdar olmadığını beyan edeceksin dediler ve bu yönde baskı yaptılar. Bana avukat tutacaklarını ve savunmama yardımcı olacaklarını beyan ettiler. Ben paraları bankanın içerisinde aldım. Beni tehdit ettiler, seni öldüreceğiz dediler, evime geldiler, sürekli baskı altındaydım. Fon adı altında bana para aldırdılar. Ben hiçbir zaman bankaya gitmemezlik yapmadım” diye ifade veriyor.”

Bakmadan Geçme