Seçil Erzan'ın kırdığı telefonda ki 180 bin mesaj merak konusu oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, aralarında ünlü futbolcu ve iş insanlarının da yer aldığı 'gizli fon' davasının seyrini değiştirecek yeni bulgulara ulaştı.

Yüksek kar vaat ederek kurduğu gizli fon ile 19 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan bankacı Seçil Erzan'ın gözaltına alınmadan önce kırarak imha etmeye çalıştığı telefon onarıldı. Telefonda bulunan 180 bin mesaj incelemeye alınırken mesajlardan ne çıkacağı merak konusu oldu.


Günlerce kamuoyunu meşgul eden milyonlarca dolarlık gizli fon dolandırıcılığı davasının bir numaralı sanığı olan Seçil Erzan'ın Tekirdağ Çorlu'daki evinde polis ekipleri tarafından yapılan aramada, sağlam telefonun yanında ekranı kırık bir telefon ele geçirilmişti.

Erzan ifadesinde, bankanın kendisine bir telefon ve hat tahsis ettiğini anlatmış, önceki telefonunu kırıp atmasını, yazışmaları da silmesi yönünde bir uyarıda bulunduğunu ileri sürmüştü.

Seçil Erzan bunun üzerine korkuyla silebildiği kadar mesajı sildiğini, ekranını kırdığı telefonu ne olur ne olmaz diye atmadığını anlatmıştı.

Erzan daha sonra verdiği ikinci ifadede ise telefonun ve yazışmaların kurtarılmasını istemişti.
Seçil Erzan, bu mesajlarda kendisine yönelik tehditlerin net bir şekilde görüleceğini savunmuştu.


Mesajlar davanın seyrini değiştirebilir


Kırık telefon İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde onarıldı, silinen mesajlar geri getirildi. 180 bin mesaj soruşturmada görevli polisler tarafından inceleniyor.

Bu mesajlardan elde edilecek bilgiler soruşturmanın seyrini değiştirebileceği belirliyor

Bakmadan Geçme