Selçuk Bayraktar'dan Uydu Açıklaması "Bu Yıl Uydumuzu Fırlatacağız"

Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay yolculuğuna yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar Bu yıl uzaya uydu fırlatacaklarını da belirtti. Uydunun özellikleri ne olacak? fırlatma nereden yapılacak gibi sorular merak konusu oldu.

Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunu takip etmek üzere Taksim'de kurulan çadıra gelen Selçuk Bayraktar Türkiye'nin uzay çalışmaları hakkında çok önemli bilgiler verdi.

Fergani Uzay Teknolojileri Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, uzay çalışmalarını yürüten selçuk bayraktar Uzaya uydu fırlatmada ciddi bir mesafe aşldıklarını belirtti.

"Fırlatmas sistemleri dahil bir çok alanda çalışıyoruz"

Bayraktar burada yaptığı açıklamada uzay çalışmalarını çok önemsediklerini ve kamu ile birlikte çok ciddi bir ekiple çalışma yürütüldüğünü bu yıl uzaya uydu fırlatacaklarını belirtti.

Fırlatma sitemleri dahil bir çok alanda çalışma yürütüldüğünü de ifade etti.

Bayraktar Şu ifadeleri kullandı:

Bu projeler büyük sabır gerektiren projeler, büyük takımlarla, adanmış takımlarla yapılan projeler aynen insansız araçlarımızda kat ettiğimiz yol gibi.

Aslında önemli olan o takım ve onun ruhu ve elbette kısa vadede gerçekleşen hedefler değil insanlığın havacılıkta yolculuğu 120 yılına ulaşmış durumda, uzaydaki çalışmaları da aşağı yukarı 60 yılı bulmuş durumda 60-70 sen Biz o ilk başladığı dönemde bundan 120 yıl kadar önce Aslında havacılıkta çalışmalar yürütmeye başlamış bir medeniyetin çocuklarıyız, ama bu serüven maalesef uzaydaki gelişmelerden de bir anlamda gerisinde kalmış oldu.

İnşallah odaklanarak işte alçak yörünge takım uydulardan bahsediyoruz hatta onların da şu anda gittiği yerden daha da öte bir yörüngeye biz çalışıyoruz

Fergani olarak bu teknolojilerin gittiği yere odaklanarak bayrağımızı hak ettiği yere hem havacılıkta hem uzayda getirmek.

Ben tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar'ın Uzaya Fırlatacağız dediği Uydunun Özellikleri Ne Olacak?

Selçuk Bayraktar Başkanlığında Fergani Uzay Teknolojileri Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde uzay çalışmaları yürüten ekibin alçak yörünge takım uyduları üzerinde çalışma yaptığı biliniyor.

Uydu Ne Zaman Fırlatılacak? Fırlatma Türkiye'den mi Yapılacak?

Uydunun 2024 yılı içerisinde fırlatılacağını belirten bayraktar fırlatma rampası üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakmadan Geçme