Siber Saldırıya Uğrayan BtcTurk Açıklama Yaptı! Ne Kadar Kripto Para Çalındı?

Siber saldırıya uğrayan BtcTurk'ten yeni bir açıklama geldi. Binance CEO'su Richard Teng alınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmını dondurduklarını açıkladı

BtcTurk'ün yaşadığı siber saldırının ardından tüm kripto para yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuştu.

BUGÜN İŞLEMLER AÇILDI

Bugün sabah saatlerinden itibaren ERC20 ağındaki kripto işlemlerinin yeniden aktif hale geldiği bildirildi. Şirketin yaptığı açıklamada, "Tüm ERC20 kripto paraların yatırma ve çekme işlemleri açılmıştır. Siber saldırıya uğrayan kripto para yatırma çekme işlemleri, siber güvenlik ekiplerimizin detaylı çalışmaları tamamlanınca peyderpey açılacaktır" denildi.

SOĞUK CÜZDANLAR GÜVENDE

Dün yapılan açıklamalarda, sadece sıcak cüzdanların etkilendiği ve fonların büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanların güvende olduğu belirtilmişti. Ayrıca, kullanıcı varlıklarının saldırıdan etkilenmeyeceği ifade edilmişti.

ÇALINAN PARA MİKTARI AÇIKLANMADI

BtcTurk, saldırı nedeniyle çalınan kripto para miktarını açıklamadı. Ancak şirketin, olası saldırılar için oluşturduğu Güvence Fonu adı verilen bir bakiyesi bulunuyor. Ortaklar, kayıpların karşılanması için bu fona kendi varlıklarından kaynak aktardı.

Binance CEO'su Richard Teng, yaptığı paylaşımda, BtcTurk'e yardımcı olduklarını ve çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmını dondurduklarını belirtti.

MUHABİR

Bakmadan Geçme