Sinan Ateş'in Ablası Selma Ateş Saldırıya Uğradı! Selma Ateş'e Kim Neden Saldırdı?

Sinan Ateş davasında duruşmaya verilen arada Selma Ateş'e saldırıda bulunuldu.

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş'in faillerinin yargılandığı davada karar bekleniyor. Karar için verilen arada bir şahıs Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e saldırıda bulundu. Çevredekilerin ve polisin müdahalesi ile saldırgan gözaltına alındı.

Selma Ateş'in çevresine polis olay sonrası çember ördü. Selma Ateş bu sırada polislerin yanında giderek, “Madem bana saldırıyor bırakın beni. Neden beni koruyamıyorsunuz?” diye bağırdı.

Saldırgan kişinin MHP ile bağlantısı araştırılıyor.

Selma Ateş saldırganın, "Bizimle ilgili bir şey söylüyorsunuz. Ne diyorsunuz" diyerek eşi ve kendisine yumruk attığını söyledi.

SANİYE ATEŞ HASTANEYE KALDIRILDI

Ateş, ‘"nnem saldırı sırasında fenalaştı. Hastaneye kaldırıldı.

MHP'Lİ İSİMLERİ VERDİ!

Buradan çıktığım anda saldırıya uğrayacağımı biliyorum. Hepimiz biliyorduk. Çünkü bunun daha öncesinde sinyallerini verdiler. Biz bunu her görüşmemizde sürekli olarak söyledik. Bakın bize saldırı var. Hem sosyal medya hesaplarından hem de fiziksel olarak saldırılar yaşandı. Bu kadar polisin içinde bu kadar aleni bir saldırının yapılması adalet nerede sorusunu bize tekrar tekrar sordurtuyor. Eğer o adam beni orada öldürseydi ne olacaktı? Selma Ateş için adalet savaşına mı girecektik? Sokak ortasında Sinan kameralar önünde katledildi. Adalet diye birşey yok. Eğer başıma bir şey gelirse sorumlusu Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yıldırım'dır, MHP ve Ülkü Ocakları'dır."

Selma Ateş, daha önce de kendisini takip eden kişilerden karakola giderek şikayetçi olmuştu.

SALDIRGANIN ADI MERTCAN!

Ateş ailesinin avukatı Şeyda Şahin saldırganın sessizce yaklaştığını belirtti. Saldırganın isminin Mertcan olduğunu söyleyen avukat Şahin'in açıklaması şöyle:

"Selma Ateş, Milli Yol Partisi Genel Başkanı ile otururken beyaz kapüşonlu, sanık yakını olduğunu öğrendiğimiz şahıs saldırı düzenledi. Bu kadar polis neden var? Neden müdahale etmiyor? Ateş ailesinin kökünü mü kurutmaya çalışıyorlar? Bu insanlar bu cüreti nasıl bulabiliyorlar?"

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Selma Ateş, daha önce tehdit edildiği yönünde şikayette bulunup açıklamalarda bulunmuştu.

Ateş, "Yoğun tehdit alıyorum zaten. Bulunduğum yerde biliyorsunuz ben İzmir'de yaşıyorum ama aldığım tehditler belli. Fakat benim kardeşim de tehdit aldığını söyleyip koruma istediğinde maalesef kardeşime bir koruma verilmedi belki koruma verilseydi benim kardeşim yaşardı. Ben başka insanların benim yüzümden ölmesini ya da polislerimizin şehit olmasını istemem. Ben koruma istemiyorum. Ben zaten kardeşimin yolunda ölmeye hazırım. Ben tehditlerinden korkmuyorum hiçbirinin tehditlerinden korkmuyorum. Çünkü 10 tanesi bir araya gelse bir Selma Ateş edemeyecek ve Ateş davasını ölümüne ettiğimi bildikleri için. Çünkü ben bu cenahın içinden geldim. Ben bunların hepsini biliyorum yapamaz dediğimiz her şeyi yapacaklar. Kadına kurşun atacak kadar alçaklarsa bunlara söylenecek hiçbir şey yok. Bu aşamadan sonra cumhurbaşkanının devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Son olarak da 1 Temmuz'da Sincan cezaevi kampüsünde yapılacak olan duruşmaya adalet isteyen aydınlık bir Türkiye arzu eden herkesi bekliyorum. Yanımızda olmanızı istiyorum çünkü adalet bir gün herkese lazım olacak." ifadelerine yer vermişti.

AYŞE ATEŞ: SİNAN'I ÖLDÜRDÜNÜZ YETMEDİ SIRA BİZE Mİ GELDİ!

Ayşe Ateş, saldırıdan sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak: "Birileri çıkıp bizi kürsülerden tehdit ederse sonucu bu olur. Sinan'ı öldürdüğünüz yetmedi sıra bize mi geldi? Savunmasız insanlara saldırmak hangi kitapta yazar. Yeter artık herkes kendisine gelsin. Bunun ne adamlıkta ne insanlıkta yeri var. Hem suçlusunuz hem güçlüsünüz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Detaylar Geliyor...

MUHABİR

Bakmadan Geçme