Şırnak'ta Anız Yangını 7 Köyü Etkisi Altına Aldı

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepecik köyünde çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılıp çevresindeki 7 köyü etkisi altına aldı. İdil Belediyesi, Cizre Belediyesi ve Silopi Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etmek için bölgede çalışmalarını sürdürüyor

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepecik köyünde, dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangını, köylülerin ve itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle akşam saatlerinde kontrol altına alındı.Ancak, rüzgarın etkisiyle yangın yeniden başladı ve kısa sürede büyüyerek çevresindeki 7 köyü etkisi altına aldı.

İDİL BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

İdil Belediyesi, yangının durumu ve müdahale çalışmaları hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Suriye tarafından rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen anız yangını, İdil ilçesine bağlı 7 köyü etkilemiştir. Yangın haberi üzerine İdil Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangını söndürmek için araç ve ekiplerimizle birlikte yangının olduğu bölgeye intikal etmiştir.

Sınır hattı boyunca süren yangını söndürmek için Cizre Belediyesi ve Silopi Belediyesi araç ve ekipleriyle birlikte bölgeye intikal etmiştir.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Rüzgarın da etkisiyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, itfaiye ekiplerinin ve vatandaşların alevlere müdahalesi devam ediyor.

Yangının yayılmasını önlemek ve kontrol altına almak için yapılan müdahaleler, ekiplerin büyük çabalarıyla sürdürülmektedir. Yangın bölgesinde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve yetkililerin talimatlarına uymaları önem arz etmektedir.

MUHABİR

Bakmadan Geçme