Sivas'ta Peş Peşe İki Deprem Meydana Geldi!

Sivas'ta 10 dakika aralıklarla 4.7 ve 4.1 şiddetinde iki deprem meydana geldi. Sarsıntı civar illerden de hissedildi.

Dün Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez de Sivas sarsıldı. AFAD'a göre, Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Sivas, bu depremden sadece 10 dakika sonra bu kez 4.1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan ( Afad ) son dakika deprem açıklaması geldi. Dün Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez de Sivas sarsıldı. AFAD'ın verilerine göre, merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Sarsıntı, yerin 10.57 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Öte yandan, merkez üssü olarak Sivas'ın Akpınar ilçesini işaret eden Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 4.7, derinliğini ise 3.6 kilometre olarak açıkladı.

AFAD ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

"Sivas'ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerine yer verdi.

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sivas'ta yaşanan depremde herhangi bir olumsuz durum olmadığını belirtti.

Kurum, "#Sivas'ta meydana gelen depremler sonrasında herhangi bir olumsuzluk bildirilmemekle birlikte ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme