Sneijder Hakkında Şok İddia! İşte Gündem Olan Haber

Komançero'nun kara para ağından Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldız Sneijder'in de olduğu iddiaları ortaya atıldı. Çıkan haberler sonrasında açıklama yapan ünlü yıldız iddiaları yalanladı. İşte Sneijder hakkındaki o haberler:

MASAK'ın raporuna göre kırmızı bültenle aranan Hakan Arif Tavuvçu'nun şirketlerine gönderilen 2 milyon doların ‘gizli ortağı' olduğu iddia edilen Galatasaray'ın dünyaca ünlü eski yıldızı Wesley Sneijder'le ilgili çarpıcı detaylar ortaya atıldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Komançero çetesinin Türkiye'deki para trafiğinin izini sürmek adına bir rapor hazırladı. Komançero çetesinin kara para aklama faaliyetlerine bir dönem Galatasaray'da da top koşturan Hollandalı Wesley Sneijder'in de karıştığı ifade edildi.

Sabah'ın haberine göre; "Uluslararası Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçu kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MASAK ortaklığıyla yapılan çalışmaların ardından Kasım 2023'te gözaltına alınan 55 şüphelinin yaklaşık 4.5 milyar TL civarında olan mal varlığına el konuldu.

Liderliğini Hakan Reis'in ve Duax Ngakuru'nun yaptığı şüphelilerden 18'i tutuklanırken, 22'si de adli kontrolle serbest kaldı.

MASAK'ın hazırladığı raporda, örgütün uyuşturucu trafiğinden kazandığı milyonlarca doları Türkiye'de kurulan şirketler üzerinden akladığına işaret edildi. Rapora göre bu isimlerden bir tanesi de geçtiğimiz yılki operasyonda yakalanan Yunus Emre Borhan ve ona ait şirketlerdi.

50 BİN TL SERMAYE İLE KURULAN ŞİRKETİN SERMAYESİ 1 MİLYON LİRAYA YÜKSELTİLDİ

İŞTE SNEİJDER'İN AÇIKLAMASI:

Bakmadan Geçme