Sokak Köpekleri Dehşet Saçtı! Ağıla Girip Koyunları Telef Ettiler

Sivas'ta geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde başıboş sokak köpekleri, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan Serkan Çakar'a ait ağıla girip 3 koyunu telef edip 15 koyunu yaraladılar.

Sivas'ta sabah saatlerinde Serkan Çakar'a ait koyun ve keçi ağılına giren başıboş sokak köpekleri, koyunlara saldırarak büyük zarara yol açtı.

KUDUZA KARŞI TAHLİL YAPILACAK

Üç koyun öldü, on beş koyun ise yaralandı. Sesler üzerine ağıla giden Çakar, köpekleri kovalayarak uzaklaştırdı. Olay sonrasında hayvanlarının durumunu kontrol eden Çakar, kuduz hastalığına karşı tahlil yapılacağını belirtti.

15 KÖPEK SALDIRDI

Çakar, olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Sekiz yıldır keçi ve koyun yetiştiriciliği yapıyorum. Köpek seslerine uyandık ve bahçeden içeri girmiş olduklarını gördük. Yaklaşık 15 köpek koyunlarıma saldırmıştı.

KURTARABİLDİĞİMİZİ KURTARDIK

Geldiğimizde köpekleri kovaladık ve yaralı hayvanları tedavi ettirdik. Kurtarabildiklerimizi kurtardık, diğerlerini kesmek zorunda kaldık. Tarım İl Müdürlüğü ile iletişime geçtim, kuduz olup olmadığını öğrenmek için tahlil yapılacak. Ahırımda yaklaşık 80 hayvan var, saldırıya uğrayan 20 koyunu ayırmıştık. Genellikle kuyruk ve but kısımlarını ısırmışlar. Sokak köpeklerine karşı gerekli önlemler alınmalı, bu köpekler insanlara da saldırabilir. Tedbirler alınmalı."

MUHABİR

Bakmadan Geçme