Sokak köpeklerinin toplanmasını engellemeye çalıştılar

Ankara'nın Keçiören ilçesinde sokak köpeklerinin 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Tunahan Yılmaz'a saldırması sonrasında Büyükşehir Belediyesi başta olmak birçok belediye harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ağır bir şekilde yaralanan ve halen hayati tehlikesi devam eden Tunahan Yılmaz'ın köpekler tarafından parçalanması sonrasında başıboş köpeklerin toplanarak barınaklarda misafir edileceğini ifade etmişti.


Bu açıklamanın ardından hafta sonundan itibaren belediye ekipleri sokak köpeklerini toplama çalışması başlattı.


Kendisini “hayvan sever” olarak tanımlayan bir grup ise belediye ekiplerinin çalışmalarını engellemeye çalıştı.


Ekiplerin usulsüz şekilde yakalama yaptıklarını iddia eden kadınlar, ekiplere fiziki müdahalede bulunup, “köpekleri bırakın, küpeli hayvanı hangi hakla alıyorsunuz? Hakkınız yok, kaç tane bölgeyi talan ettiniz, nereye götürüyorsunuz?” diye bağırmaları dikkat çekti.


Yaşanan onca olaya ve okula giden bir çocuğun ölüm kalım mücadelesi vermesine neden olunmasına rağmen kadınların halen; “Sorun nedir? Neden götürüyorsunuz?” şeklinde tepki vermesi de şaşkınlıkla karşılandı.


Çekim yapan kadınlar Mansur Yavaş'a da tepki göstererek “Mansur Yavaş oy yok, hadi bakalım bundan sonra nasıl oy alacaksın” ifadelerini kullandı.
Çekilen videoların sosyal medyada paylaşılması üzerine sosyal medya kullanıcıları ve vatandaşlar, köpeklerin toplatılmasını engellemeye çalışan kadınlara tepki gösterdi.

Bakmadan Geçme