Son Çiçek Acı Veda! Şehit Zahide Güçlü'nün Hikayesi Yürek Parçaladı

TUSAŞ'a yönelik hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehit Zahide Güçlü'nün eşinin gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye çıktığı esnada hain saldırıda şehit oldu.

Türkiye'nin milli güvenliği açısından kritik önemdeki projeleri yürüten, savunma sanayiinin öncü kuruluşlarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine dün düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 2'si ağır olmak üzere 22 kişi yaralandı.

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehit olanların kimlikleri de belli oldu.

Şehitlerden Zahide Güçlü'nün, eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

2 ÇOCUK ANNESİYDİ

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısında şehit olan makine mühendisi Zahide Güçlü 37 yaşında 2 çocuk annesiydi. TUSAŞ'ta makine mühendisi olarak çalışıyordu.

TUSAŞ şehidimiz Zahide Güçlü, tek çocuğu olan kızının 2021 yılında 6 yaşındayken kanser olduğunu öğrendi.

2023'e kadar 2 sene boyunca hastanede kalan küçük kız, tedaviye yanıt vererek ve iyileşmeye başlayarak yakın zamanda evine dönmüştü.

Yakın çevresi tarafından sıkça yaptığı hayır hasenatlarla bilinen 37 yaşındaki başmühendis, özellikle kanser olan çocuklara destekte bulunuyordu.

EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNÜ ÇİÇEĞİNİ ALMAYA GİDİYORDU

Hain saldırıda ortaya çıkan detay Türkiye'yi yasa boğdu. Terör saldırısında şehit olan makine mühendisi Zahide Güçlü'nün eşinin yolladığı çiçeği teslim almak için yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme