Spor Camiası Kadın ve Çocuklar İçin Ayaklandı! Kadına ve Çocuğa Dokunma

Son günlerde Türkiye genelinde yaşanan kadın ve çocuk cinayetleri, cinsel taciz ce istismar olayları futbol dünyasını da harekete geçirdi. Spor camiası #KadınaVeÇocuğaDokunma hashtagı altında bir araya geldi.

Ülke genelinde arka arkaya yaşanan kadın cinayetleri, cinsel istismar, taciz olayları ve çocuklara yönelik işlenen suçlar adeta Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Cinayet zanlısı halen bulunamayan Narin Güran olayı ve 2 yaşında şiddet ve cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin ardından evine giden genç bir kızın iki sapık tarafından tacize uğraması son olarak da İstanbul Fatih'de iki genç kızın vahşi bir şekilde katledilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Türkiye'de adeta infiale neden olan olaylar sonrasında toplumun hemen her kesiminden tepki yükselirken spor camiası da yaşanan şiddet ve taciz olaylarına karşı duyarsız kalmadı.

Furbol kulüpleri, taraftar grupları ve futbolun içindeki bir çok sosyal medya hesabı kadın ve çocuklara yapılan saldırıların son bulması adına #KadınaVeÇocuğaDokunma hashtagı altında bir araya geldi.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray başta olmak üzere Futbol kulüpleri ve futbolcuların yaptıkları paylaşımlara kısa sürede milyonlarca beğeni ve yorum geldi.

Galatasaray kulubü resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Artık duyduğumuz ses bir annenin feryadı, bir çocuğun yardım çığlığı, bir genç kızın haykırışı olmasın. Dayanışma için yükselen sesimiz olsun!" ifadelerine yer verildi.

Milli yıldız Merih Demiral da yaptığı paylaşımla hashtage destek veren ünlü isimlerden oldu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme