Süleyman Soylu: Köpeklerin Keyfi Olarak Uyutulmasını Kabul Edemem

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, iktidarın 'hayati tehlike' oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerin uyutulmasını öngören yasa teklifine tepki göstererek

AK Parti'nin sokak hayvanlarına ilişkin hazırladığı yasa taslağı, kamuoyunda ve parti içinde geniş yankı uyandırıyor. Taslağa göre, sokak hayvanları öncelikle sahiplendirilmeye çalışılacak, ancak 30 gün içinde sahiplenilemeyen hayvanlar için uyutulma seçeneği öngörülüyor.

SOYLU TEPKİ GÖSTERDİ

Bu tasarı, toplumun çeşitli kesimlerinden tepki alırken, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Duvar'ın Oda TV'den aktardığına göre, Soylu, uyutma seçeneğine karşı çıkarak şu sözleri dile getirdi:

MERHAMETLİ TÜRK HALKININ DEĞERLERİNE UYMAZ

"Köpeklerin uyutulması ülkemiz toplumunda büyük yaralar açar ve geri dönüşü olmayan travmalara neden olur. Avrupa'da uygulanan ve olumsuz sonuçlar doğuran pratikler, merhametli Türk halkının değerlerine uygun değildir.

KEYFİ OLARAK UYUTULMASI FİKRİNİ KABUL EDEMEM

Köpeklerin keyfi olarak uyutulması fikrini kabul edemem. Belediyelerin bu sorunu sistemli bir şekilde ele alması gerekmektedir. Hayvanlar, polemik konusu yapılmamalıdır çünkü onlar, Allah'ın bize emanet ettiği sessiz kullarıdır ve yaratılanı yaratandan ötürü sevmekteyiz."

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme