Süper Kupa Maçı İptal Oldu Şimdi Ne Olacak?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı iptal oldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından bundan sonra ne olacak? Galatasaray, Fenerbahçe tazminat ödeyecek mi? TFF tazminat ödeyecek mi? Türkiye tazminat ödeyecek mi? Tazminatı kim ödeyecek? Süper kupa maçı iptal oldu şimdi ne olacak? Türkiye'yi, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi ne gibi yaptırımlar bekliyor? Maça çıkmamanın cezası, yaptırımı olacak mı? Gibi soruların cevapları merak konusu oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasından bugün 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa final maçı iptal oldu.

Karşılaşmaya saatler kala Suudi Arabistan Futbol Federasyonu tarafından Atatürk posteri, Atatürk tişörtü ve yurtta sulh cihanda sulh yazılı pankartların stada alınmayacağının açıklanmasıyla birlikte yaşanan kriz karşılaşmanın iptal olmasıyla sonuçlandı.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun aldığı karara tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe Futbol kulüpleri karşılaşmaya çıkmama kararı aldı.

Uzun süren toplantı ve üst düzey görüşmelerin ardından Suudi Arabistan yetkilileri kararlarından geri adım atmayınca Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri de karşılaşmanın oynanacağı stada gitmeyerek müsabakaya çıkmadı.

Süper Kupa Maçı Oynansaydı Takımlar Ne Kadar Para Alacaktı?

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun maçın iptali sebebiyle yaklaşık 40 milyon dolar tazminat talep ettiği iddia edildi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Suudi Arabistan, maçı kazanarak şampiyon olacak kulübe 65 milyon TL, finalist ekibe 43 milyon TL para ödülü vereceğini açıklamıştı. Ayrıca takımların ulaşım, konaklama ve organizasyon masrafları da yine bu ülke tarafından karşılanacaktı.


40 Milyon Dolar Tazminat İddiası

Süper Kupa final maçının iptal olmasıyla birlikte Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun da harekete geçtiği belirtiliyor.

Son yıllarda futbola büyük yatırım yapan ve dünya yıldızı futbolcuları ülkesindeki kulüplerde oynamaya razı eden Suudi Arabistan'ın Süper Kupa final maçı için de ciddi anlamda yatırım yaptığı belirtiliyor.

Takımların sahaya çıkmaması ve karşılaşmanın iptal olmasıyla birlikte Suudi Arabistan Futbol Federasyonunun 40 milyon dolar tazminat istediği iddia edildi.

Tazminat ödenmesine karar verilmesi halinde bu parayı kimin ve nasıl ödeyeceği de merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme