Süper kupada yabancı oyuncu sınırı var mı?

Süper Lig'de uygulanan yabancı sınırı kuralının Süper Kupa'da olup olmadığı merak konusu oldu. Süper Kupa'da yabancı sınırı var mı? Kaç yabancı ile oynanabiliyor?

YIL SÜPER KUPA İLE BİTİYOR!

Türk futbolunda 2023 yılının son resmi maçı olarak tarihe geçecek olan Süper Kupa finali 29 Aralık Cuma saat 20:45'te oynanacak. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanancak mücadele heyecanla takip ediliyor.

SÜPER LİG'DEKİ YABANCI KURALI GEÇERLİ Mİ?

Süper Lig'de uygulanan sahada en fazla 8, yedeklerde en fazla 6 yabancı futbolcu kuralı Süper Kupa'da da geçerli olacak. Buna göre takımlar en az 3 yerli statüsündeki futbolcu oynatmak zorunda.

MUHTEMEL 11'LER:

Galatasaray, Süper Kupa finalinde bu akşam Fenerbahçe ile bir kez daha karşı karşıya gelecek. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde heyecanlı bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz hafta ligde karşı karşıya gelen iki takım mücadeleden golsüz beraberlikle ayrılmıştı. Kritik Süper Kupa finali öncesinde derbide sahada olması planlanan muhtemel 11'ler belli oldu.

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Süper Kupa'da bu akşam Ziraat Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak maç, Al-Awwal Park'ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) oynanacak.

Müsabaka, saat 20.45'te başlayacak ve ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

DERBİNİN MUHTEMEL 11'LERİ


Galatasaray:

Muslera, Boey-Nelsson-Abdülkerim-Barış, Torreira-Kerem Demirbay, Zaha-Mertens-Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Fenerbahçe:

Livakovic, Osayi-Djiku-Oosterwolde-Ferdi, İsmail-Fred, İrfan Can-Szymanski-Tadic, Dzeko

Bakmadan Geçme