Suriye'de Göstericiler TSK'nın Kontrol Ettiği Bölgelerde Türk Karakolu ve Araçlara Saldırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de kontrol ettiği bölgelerde Türkiye'ye karşı protestolar gerçekleşiyor. Bir grup Suriyeli gösterici, Türk Askerlerinin kontrolündeki karakolda saldırıp Türk bayrağını indirerek parçalarken bir grup gösterici de tırlar başta olmak üzere Türk plakalı araçlara taşlı sopalı ve silahlarla saldırı gerçekleştirdi.

Dün gece Kayseri'de yaşanan olayların ardından bugün de Suriye'de karışıklık çıktı.

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrol ettiği bölgelerde Türkiye'ye karşı protestolar gerçekleşiyor. Bir grup gösterici Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği karakollardaki Türk bayraklarını indirip yırtarken bir grup gösterici de Türk plakalı araçlara saldırmaya başladı.

Bölgede bulunan tırı taş yağmuruna tutan, otomobil sürücülerini araçtan indirerek taşlayan göstericiler taşkınlıklarını giderek artıyor.

Suriye'de göstericiler, Fırat Kalkanı Harekat bölgesi El Bab ve Mare'de Türk tırlarına saldırdı. Suriye Mare Emniyet Müdürlüğü'ndeki Türk bayrağı indirildi ve parçalandı. Azez'de sebze ve meyve Hal'ine Türkiye'den mal getiren tırlar Suriyeliler tarafından saldırıya uğradı.

Bölgede hizmet veren PTT şubelerinde de benzer olaylar yaşanıyor. Suriyeliler, Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği karakollardaki Türk bayraklarını indirip yırtıyorlar. Suriye'nin Azez ve El-Bab kentlerinde halk PTT binalarına girerek Türk çalışanları çıkardı.Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterler bölgede. Müdahalede bulunulacağı ifade ediliyor.

Türkiye'ye karşı ayaklanan Suriyelilerin: İçme suyunu, elektiriğini, memur maaşlarını, güvenliğini, güvenliğinden sorumlu şahısların araçlarını Türkiye Cumhuriyeti Devletinin karşıladığı belirtiliyor.

Suriye'de Türkiye'nin kontrol ettiği alanda Türk plakalı araçlara Suriyeliler saldırıyor. Türkiye'nin desteklediği yerel güçler olaya müdahale ediyor. Yerel haber kaynakları çok sayıda benzeri saldırı videolarını paylaşıyorlar.

Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk tırları Suriyeliler tarafından ateşe verildi. Afrin'de Suriye güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için silah kullanmaya başladı. Afrin'de emniyet güçlerine ait zırhlı araç saldırıya uğradı.

Olaylar giderek büyürken sosyal medyada paylaşılan görüntüler infial oluşturdu.

TÜRK BAYRAKLARINI İNDİRİYORLAR

Türkiye tarafından desteklenen SMO grubu Kuzey Fırtınası Tugayı, askeri karargahından, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında, Suriye'de harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak Kampı'nda, Suriye'de Türkiye'nin açtığı hastanedeki Türk bayrağı indirildi.

Afrin'deki protestocuların ise Valilik binasına doğru ilerlemeye başladığı belirtiliyor. Yüzlerce kişi taş ve sopalarla önlerine gelen Türk araçlarına ve Türkiye'nin kontrolündeki binalara saldırıyor.

Öte yandan Afrin'de Türk bayrağını indirmeye çalışan bir protestocu ayağından vuruldu.

Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği noktalarda Suriyeliler Türk bayağını yakıp, parçalıyor. Şuana kadar İdlib'de 24 noktada Türk bayrağına yönelik saldırı gerçekleştirildiği belirtilirken hiçbir bölgenin kontrol altına alınmadığı, Suriyelilerin Türklere ait her noktaya saldırdığı ifade ediliyor.

60 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU!

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, sosyal medya hesabından Suriye'de yaşananlara ilişkin anlık bilgi aktarırken yaşanan saldırılara da tepkisini gösterdi.

Haskoloğlu, paylaşımında; "Türk Silahlı Kuvvetleri 8 sene önce Suriye'nin Al-Bab bölgesine operesyon başlattı. Bölgeyi hem ŞİD'den PKK'dan temizledi ve Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Tam 60 Türk askeri bu bölgede şehit oldu. Türklerin canını kurtardığı Suriyeliler bugün Türk bayrağını yaktı" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme