Suriye'de ki İki ABD Üssüne 40 Füze Fırlatıldı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Deyrizor'da ki 2 ABD üssünün içine ve dışına yaklaşık 40 füzenin düştüğünü bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde bulunan 2 ABD üssünde patlama seslerinin duyulduğu belirtilirken, her iki üssün içine ve dışına yaklaşık 40 füze ve roketin düştüğü duyuruldu.


İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Suriye ve Irak'ta bulunan ABD üslerine saldırılar da sürüyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, bugün Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde bulunan 2 ABD üssünde patlama seslerinin duyulduğu belirtildi. Açıklamada, her iki üssün içine ve dışına yaklaşık 40 füze ve roketin düştüğü duyuruldu. Saldırının ardından can kaybına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Deyrizor'da ağırlıklı kimler var? yönetimi kimin elinde?

Deyrizor'un kontrolü, Fırat Nehri'nin doğusundaki ABD destekli SDG ile batıdaki İran destekli Suriye rejimi güçleri ve Irak, Afganistan ve Pakistan'dan gelen savaşçılar da dahil olmak üzere onların vekil güçleri arasında bölünmüş durumda.

Sınır bölgesi savaşçılar, silahlar, uyuşturucu ve tüketim malları için önemli kaçakçılık rotalarının bir parçası olarak ön plana çıkıyor.

Bakmadan Geçme