Suudi Arabistan Atatürk'e Neden Düşman?

Süper Kupa Finali için Suudi Arabistan'a giden Galatasaray ve Fenerbahçe maça Atatürklü formalar ile çıkmak isteyince Suudi Arabistan buna izin vermedi. Taraftarların aklına gelen ise Suudi Arabistan'ın Atatürk'ü neden engellemeye çalıştığı oldu. Atatürk ile Suudi Arabistan arasında daha önce problem yaşanmış mıydı? Suudi Arabistan neden Atatürk'ü sevmiyor!?

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali öncesinde 'Atatürk tişörtü krizi' yaşandı.

TFF Başkanı Büyükekşi ve başkanlar arasında yapılan toplantının ardından Süper Kupa maçı için oynama kararı çıktı.

Galatasaray'ın Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkılmasına izin verilmezse maça çıkmayacağı iddia edildi.

Ali Koç ve Dursun Özbek'in final maçı öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili hiçbir pazarlığı kabul etmeyeceklerini TFF yönetimine bildirdiği belirtildi.

ARABİSTAN ATATÜRK'Ü NEDEN SEVMİYOR?

Suudi Arabistan'ın yönetiminde bulunan Vahhabiler'in inanışına göre Atatürk insanlar tarafından aşırı derecede yüceltildiği için ve ölülerin kabrinin yapılmasının Vahhabi inanışa göre yasak olmasına rağmen Atatürk'ün Anıtkabir'de bulunmasının bu inanışa aykırı olması Atatürk ile alakalı tişört veya pankarta izin vermedi.

Suudilerin inancına göre;


Mezarlar üzerine yazı yazdırmak, türbe yaptırmak ve saire de şirk ve ilhâda vesîle olan en kötü fiillerdir. Bu sebepten mezar ziyareti ve türbe yapımı, ne şekilde olursa olsun, kesinlikle yasaklanmalıdır. Böylece ölülere niyaz, tevessül, müneccimlere, kabirlere ve falcılara inanmak tamamen bid'attir.

Bu nedenle peygamber efendimizin sahabelerinin, kızının ve eşlerinin kabirlerinin olduğu cennetül baki mezarlığında hiç bir mezarın mezar taşı bulunmaz ve dümdüzdür.

Bakmadan Geçme