Tarım Bakanlığı'ndan Köfteci Yusuf'a Bir Şok Daha!

Tarım Bakanlığı, Köfteci Yusuf'un döner ve köftesinde domuz eti kullandığını açıkladı. Köfteci Yusuf 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesine eklendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Köfteci Yusuf' isimli firmanın köfte ve et döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiğini ilan etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları, bakanlığın web sitesinde yer alan 'Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi'nde ilan ediyor. 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası burada paylaşılıyor. Sitede 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' bölümünde; merkezi Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan 'Köfteci Yusuf' isimli firmanın köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiği belirtildi.

KÖFTECİ YUSUF İDDİALARI YALANLADI!

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen bakanlık analizlerin ardından Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama gelmişti. Restoran zinciri, ilk açıklamasında söz konusu iddiaları reddederek, denetimlerin devam ettiğini ve durumu aydınlatmaya çalıştıklarını belirtti. Açıklamada, firmaya ait ürünlerin helal sertifikalı olduğu vurgulandı.

Köfteci Yusuf firması, “Bahsedilen numune alma işlemleri esnasında bir çok teknik hata yapılmış olup, bu hatalar yapılan analizlerin sonuçlarını gerçeklikten uzaklaştırmaktadır. Bu hususlarla ilgili tüm teknik detayları hukuki süreçler sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşacağız.” açıklamasını yaptı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme